Foto: Orla Carlsen

Debat: Hvor skal vi have butikker i Grenaa?

Af
Poul Møller

Grenaa

DEBAT Det er med stor undren, man kan følge debatten omkring placering af butikker i Grenaa.

Sagen drejer sig om, hvor blandt andet større butikker skal ligge i forhold til Grenaa bymidte.

På to kommunalbestyrelsesmøder, hvor flertallet flyttede sig fra en noget begrænset løsning på første møde til en løsning på andet møde, hvor der kan placeres større butikker i udkanten af Grenaa.

Senest er så fremkommet et læserbrevsindlæg, hvor Aleksander Myrhøj og Mads Nikolajsen næsten med fornærmende attitude mener, at en såkaldt bred liberal alliance har kuppet flertallet for en snæver løsning til en løsning med butikker også i udkanten af byen.

Sluttelig runder de indlægget af med at kalde det nye flertal for butiksspredere.

Med en hyggelig midtby med moderat begrænset adgang for biler, er det godt nok lidt svært at se, hvor logikken er henne.

På trods af kommunal inddragelse af egne fagfolk og eksterne rådgivere med særligt kendskab til detailhandelsmarkedet, er konklusionen alligevel at koncentrere flere butikker i midtbyen. Det synes jeg afføder nogle helt konkrete spørgsmål til Myrhøj og Nikolajsen:

  • Hvor er der bygninger/plads i midtbyen, som kan rumme større butikker?
  • Hvordan tænkes det deraf større behov for parkering løst?
  • Kan midtbyen overhovedet klare et øget trafikpres, som større butikker vil afføde?

Jeg håber ikke, som Aleksander Myrhøj og Mads Nikolajsen gør, at denne beslutning fra et bredt politisk flertal i Norddjurs kommune har vedtaget, bliver ændret en gang til.

Det er en romantisk forestilling at tro på, at alle butikker kan ligge inde i bymidten af Grenaa.

Indkøbsmønstret har ændret sig – folk vil have deres bil med, når der handles dagligvarer, Det kan man tydeligt se på de senere års udvikling ved de større butikker – der er investeret i gode parkeringsforhold.

Det er jo ikke kun på grund af, flere butikker er flyttet ud fra bymidten, at antallet af butikker skrumper i midtbyen, men også den stærkt øgede nethandel. Nethandlen er kommet for at blive, vi skal blot lære at ”leve” med den, som en medspiller i detailhandelen.

Publiceret 03 March 2021 15:55