En af landets mest brugte fremtidsforskere, Jesper Bo Jensen, taler i Erhverv Grenaa.

En af landets mest brugte fremtidsforskere, Jesper Bo Jensen, taler i Erhverv Grenaa.

Erhverv Grenaa får kendt fremtidsforsker til at spå om tiden efter corona

webinar Det er lykkedes Erhverv Grenaa et få fremtidsforsker Jesper Bo Jensen til at give sit bud på, hvilke permanente ændringer, vi står over for i den nærmeste fremtid.

Erhvervsforeningen fortsætter dermed rækken af webinarer, der har afløst de fysiske månedsmøder. Jesper Bo Jensens indlæg har overskriften Samfund og erhvervsliv efter corona, og det burde, i formand Mette Haase Lindhardts øjne, lokke mange medlemmer og gæster til.

Nye tendenser

"Det bliver meget spændende at høre Jespers bud på, hvilke tendenser og vilkår, han mener, vi i erhvervslivet står over for, når pandemien dæmper sig," fortæller han i en pressmeddelelse.

"Det er relevant for rigtig mange, og derfor er det igen muligt at deltage i webinaret, selv om man ikke er medlem af foreningen."

Fremtidsforskeren vil komme ind på hvordan corona-epidemien har omskabt erhvervslivet og hele samfundet. "Logistikkæder, der rækker over hele kloden, har vist sig at være sårbare. Vi har mere kontrol over automatiseret produktion og sourcing tættere på vores produktionssteder," forklarer han.

Han peger også på, at detailhandlens fysiske butikker ikke længere er første valg ved shopping, fordi nettet er ligestillet og mange steder har vundet over butikkerne, der fremover skal have et andet formål end blot at være en salgsmaskine.

Naturen hitter

"Vi vil arbejde langt mere på afstand i fremtiden," forudser Jesper Bo Jensen, der også mener, at det er kommet for at blive. "Udflytningen af børnefamilierne fra de store byer vil fortsætte, og vi ser en begyndende afkobling mellem bosætning og arbejde - det er både distancearbejdet og frygten for at blive lukket inde i byens tæthed, der spiller ind. Naturen er det helt store hit. Alle vil ud og være aktive i skove, på strande, over marker og enge og hvor det kan lade sig gøre."

mj

Publiceret 25 February 2021 14:00