Der står en kvartet bag den nye café og butik på Havneplads i Grenaa - fra venstre Martin og Jane Halkjær Christiansen samt Torben og Marlene Bendix Halkjær.

Der står en kvartet bag den nye café og butik på Havneplads i Grenaa - fra venstre Martin og Jane Halkjær Christiansen samt Torben og Marlene Bendix Halkjær. Foto: Søren Andersen

Cafe og butik på hjørnet på havnen

Cafe Corner & Boutique Cozy åbner 5. marts i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Tre år efter, at restauranten China Palace lukkede ned på det travle hjørne på Havneplads i Grenaa, bliver der nu atter aktivitet i lokalerne. Men det er slut med nudler og forårsruller, for fredag 5. marts åbner Cafe Corner & Boutique Cozy.

"Vi åbner den dag - det er helt sikkert. Men om det kun bliver med webshop og takeaway er jo op til politikerne," siger Torben Bendix Halkjær, der sammen med hustruen Marlene, datteren Jane og svigersønnen Martin har taget initiativ til at åbne café og butik på stedet.

Dermed hentyder han til coronarestriktionerne, som jo indtil videre sætter skrappe begrænsninger hvad man må og ikke må. Men åbnet bliver der - om det så bliver med gæster i cafeen til at nyde pandekager, vafler, is, kaffe eller et glas godt øl eller ej.

Jane og Martin Halkjær Christiansen bor til daglig i Råby nord for Randers, hvor hun arbejder på uddannelsesstedet Tradium og han som værkfører hos Toyota. Og Marlene og Torben Bendix Halkjær har bopæl i Tilst ved Aarhus, så de er alle fire lidt på udebane i Grenaa.

"Men også kun lidt, for vi er kommet her i mange år og har altid holdt meget af Grenaa-området og Djursland i det hele taget. Både som mål for camping og sommerhusophold," siger Jane.

Kvartetten har selv været i sving med værktøj, malerpensler og ikke mindst rengøring, for tre år er lang tid for lokaler som disse at stå tomme.

"Det har været hårdt, men nu kan vi da heldigvis se en ende på det. Kun gulvene har vi ikke selv klaret, for det tog udlejeren sig heldigvis af," siger Jane.

I cafeen ser man frem til at servere hjemmelavede pandekager og vafler kombineret med god kaffe.

Og når vejret tillader det, vil der også være udeservering, så man ikke kun råder over de 180 kvadratmeter inden døre.

Noget af det sværeste for initiativtagerne var at finde på et godt navn, men man endte på cozy - det engelske ord for hygge - og corner giver lidt sig selv med placeringen på et hjørne.

I butiksdelen vil man til åbningen finde varer, som er købt fra en lignende butik på Samsø, som er lukket.

"Men vi skal da ud på landevejene og finde noget unikt, for det er jo planen, at vareudbuddet skal skiftes hele tiden," siger Jane.

Åbningstiden vil være 11-19 alle dage minus mandag.

Publiceret 20 February 2021 14:40