Djurs Byg opkøber: Samling under ét tag giver grundlaget for at udvide
Djurs Byg har ambitioner om at fordoble sit salg inden for få år. Første skridt er opkøb af tidligere samarbejdspartner
Fjellerup 1. januar overdrog Tommy Plannthin sin virksomhed TP ArkCon til Djurs Byg og indehaver Mads Krause.
Virksomhedsovertagelsen er der dog intet dramatisk. I dag deler Tommy Plannthin og Mads Krause kontor i Djurs Bygs domicil i Fjellerup, og fusionen er således en del af både praktiske og ekspansive tanker.
De to virksomheder har igennem en årrække samarbejdet, hvor Djurs Byg har benyttet sig af Tommy Plannthins kompetencer som bygningskonstruktør og bygningskonsulent. De kompetencer er nu i stedet en integreret del af Djurs Byg, og det skulle gerne komme virksomhedens kunder til gode.
"Jeg har indtil nu siddet fire kilometer herfra, og vi har flere gange snakket, om det ikke var lettere at slå virksomhederne sammen. Det har vi gjort nu, og det skal være med til at optimere servicen til kunderne, fordi jeg nu sidder med i møderne, og vi har samlet vores kompetencer," fortæller Tommy Plannthin.
Sprang i luften
Sammenlægningen af virksomhederne og kompetencerne er derfor også en trædesten i udviklingen af Djurs Byg. Virksomheden har særligt specialiseret sig i byggeri af fritidshuse, som de i dag rejser cirka 20 af om året.
Markedet er imidlertid i hastig vækst, og ambitionen for Djurs Byg er, at det antal om to-tre år er fordoblet. Det kræver smidighed, fortæller Mads Krause.
"Da coronaen brød ud, var der 14 dage, hvor det stod helt stille. Derefter sprang det fuldstændig i luften med efterspørgslen, da folk begyndte at se de store muligheder herhjemme, når man ikke kunne komme ud og rejse. Med sammenlægningen skalerer vi virksomheden op, så jeg kan koncentrere mig om at sælge vores produkter, mens Tommy håndterer tegninger og byggetilladelser. På den måde regner vi med at sænke vores leveringstider, og også sælge mere," siger Mads Krause.
Flere ben
Han overtog virksomheden i 2006 fra sin far, som i 1973 etablerede Djurs Byg. Det primære fokus har siden da været på Djursland, men i de senere år er passeren trukket ud over et større geografisk område mod både nord og syd. Ikke alene på markedet for fritidshuse, men også for den del af Djurs Byg, som er decideret tømrervirksomhed.
Da coronaen brød ud, var der 14 dage, hvor det stod helt stille. Derefter sprang det fuldstændig i luften med efterspørgslen. Mads Krause, indehaver af
Djurs Byg
Samtidig har Djurs Byg en ambition om, at virksomheden i højere grad skal ind på markedet for almindelige enfamilieshuse, og her er samlingen af de to virksomheder vigtigt for at kunne tage de næste skridt i udviklingen.
"Vi har fået flere ben at stå på, og det kræver også noget af virksomheden, så man ikke bliver overhalet indenom. Hvor vi før har været ude og hyre arkitekter, er vi nu også tegnestue. Byggeriet er generelt blevet mere administrativt, og der er mange ting, der skal dokumenteres, før man kan gå i gang. Der står vi stærkere, og vi kan give en bedre service nu, hvor vi skal til at arbejde ud ad en ny gren," konstaterer Tommy Plannthin og Mads Krause.
Publiceret 27 January 2021 15:00