Debat: Faktuelt forkert Fredberg

Af
Jacob Ilsø Klærke

Læge og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, (SF)

DEBAT Vi er i SF utroligt glade for at akutklinikkerne kan åbne igen. Med den fælles indsats vi alle har gjort og gør for at begrænse smitten med covid-19, kan akutklinikkerne i Grenaa, Silkeborg, Skive og Ringkøbing åbne 25. januar. Det faldende smittetryk og faldende indlæggelsestal er afgørende for, at hospitalerne ikke presses i knæ som vi har set i andre lande.

For SF er det afgørende, at sundhedspersonalet på hospitalerne kan tage sig bedst muligt af de mange covid-patienter. På grund af det ekstra store pres der kom med den 2. bølge har det været nødvendigt, at udsætte planlagte behandlinger, operationer og desværre også midlertidigt flytte de dygtige sygeplejersker fra klinikkerne lokalt til akutmodtagelserne.

Ulrich Fredberg fra Venstre påstår i sit indlæg bragt her i avisen, at SF og Enhedslisten skulle have stemt imod åbningen af akutklinikkerne. Det er trist at Ulrich Fredberg ikke har styr på fakta.

Sandheden er nemlig, at SF stemte for åbningen af Akutklinikkerne, da beslutningen blev truffet i regionens forretningsudvalg 18. januar. Fredberg var ikke en del af mødet, men af referatet fremgår klart, at både SF og Enhedslisten stemte for åbningen af akutklinikkerne. Omvendt valgte Alternativets Rasmus Foged og Liberal Alliances Jakob Rixen, at stemme imod åbningen. Hvad der får Fredberg til at komme med falske påstande i avisen kan jeg ikke gætte på.

SF har i alle år arbejdet for at bringe sundhedstilbud tættere på borgerne med udbygning af sundhedshusene og nye psykiatriens huse, ved mere udgående behandling og nye elektroniske løsninger. I den aktuelle vaccinationsindsats har vi også talt varmt for, at vaccinationerne skal kunne ske tættest på borgerne, hos ens egen læge.

Publiceret 24 January 2021 17:11