Jens Meilvang ses her ved området i Auning Øst, hvor der er gang i byggemodningen af 24 grunde. Foto: John Pedersen

Jens Meilvang ses her ved området i Auning Øst, hvor der er gang i byggemodningen af 24 grunde. Foto: John Pedersen

Ny bydel kan rejse sig i Auning til sommer

Der kan bygges på de nye grunde - der koster op til 550.000 kroner - allerede til juli

Af
John Pedersen

AUNING Gravemaskiner er nu gået i gang med at byggemodne et areal i den østlige ende af Auning. Området kan rumme 24 grunde, der i størrelse varierer fra 1000 til 1200 kvadratmeter, der ses som en stanardstørrelse for parcelhusegrunde,

Jens Meilvang (LA), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Norddjurs, glæder sig over kommunen kan udbyde de attraktive byggegrunde til salg.

Det sker via Nybolig i Auning, der allerede nu er klar til at tage imod interesserede købere, der både kan reservere en grunde eller vælge at afslutte handlen.

Alt papirarbejde med tegninger og det hele kan klares, så man kan begynde at bygge på de respektive grunde allerede til sommer. Helt præcist til juli.

Prisen for grundene, når de står klar byggemodnet, varierer fra 460.000 til 550.000 kroner og det betegner Jens Meilvang, som på alle måder helt og fuldt konkurrencedygtige og fornuftige priser, der ligger tæt op ad de som, de private grunde i området er solgt til.

Det er nemlig et krav, at kommunen skal sælge sine grunde til det, der er markedsprisen.

Privat har udsolgt

Udstykningen bærer navnet Auning Øst og ligger øst for Østervangs Alle ud mod Løvenholmskoven og med det naturskønne område Porsbakkerne på den modsatte side.

Det samlede kommunale område er så stort, at der kan igangsættes både en etape 2 og 3, hvis der viser sig at være efterspørgsel efter det.

En privat udstykning som nærmeste nabo har netop meldt alt udsolgt, så derfor mener Jens Meilvang, at det er det helt rigtige tidspunkt de kommunale byggegrunde nu sættes i spil.

Interesse fra Aarhus

"Det er utrolig positivt den store interesse vi oplever for byggegrunde i Auning og det skal vi bare booste så meget som muligt og sørge for at der hele tiden er kommunale grunde at få i byen", understreger Jens Meilvang, der oplever købelyst fra familier også fra Aarhus-området, som her kan sidde med en ny bolig rimeligt billigt i forhold til så mange andre steder.

"Man får virkelig meget for pengene og med en ekstra fin beliggenhed tæt på naturen med Løvenholmskoven og Porsbakkerne.,

Og i tilgift tæt på Auning by med skole og pasningstilbud i netop den ende af byen.

Et argument, der tæller højt for mange børnerfamilier, der ønsker en kort og sikker vej til deres børns skole eller børnehave.

Store forventninger

Jens Meilvang lægger ikke skjul på, at han har meget store forventninger til der hurtigt kommer godt gang i salget af de nye byggegrunde i Auning Øst.

"Det er er på alle måder en meget positiv historie, at der er så mange mennesker, der gerne vil en by som Auning, der har rigtig meget at byde på".

Publiceret 20 January 2021 16:30