Advokat Jørgen Steffensen t.h. glæder sig til at tage imod filialdirektør Daniel Lilleris og Nordea, der åbner på Østerbrogade 45 til april.

Advokat Jørgen Steffensen t.h. glæder sig til at tage imod filialdirektør Daniel Lilleris og Nordea, der åbner på Østerbrogade 45 til april. Foto: Søren Andersen

Nordea siger farvel til Torvet

Fra A til B - aviser afløses af bank på Østerbrogade 45 i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Den har huset administrationen på det, der tilbage i tiden var Grenaas største arbejdsplads, da der var noget, der hed Grenaa Dampvæveri. Siden rummede den redaktion og annonceafdeling på aviser med bladtitler som Dagbladet Djursland, Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Djurslands Posten, Grenaa Bladet og sidst Lokalavisen Norddjurs. Og nu rykker en bank ind.

For omkring 1. april vil man ikke længere kunne finde Nordea på Torvet i Grenaa - og før det Andelsbanken og Unibank i samme bygning. I stedet rykker banken ind i ejendommen på Østerbrogade 45.

"Vi har længe søgt efter de rette lokaler, hvor vi kan skabe en fremtidssikret bank. Så det har stor værdi, at vi fremover får til huse i en af de historiske bygninger i Grenaa. Området ved GD-grunden er et fint eksempel på den vækst og udvikling i Grenaa, som Nordea støtter op om og ønsker at være en aktiv del af, " siger filialdirektør Daniel Lilleris.

Fra 50 til 7

Da pengeinstitutterne Andelsbanken, SDS og privatbanken fusionerede og siden flyttede sammen på to etager i den fremtrædende bygning på Torvet i Grenaa, var den arbejdsplads for et halvt hundrede medarbejdere.

"Jeg startede i banken i 2007, og da var der 25 ansatte. I dag er der syv tilbage, så det siger sig selv, at vi har alt for meget plads. Der er ikke det samme behov som tidligere, når kunderne i dag i høj grad betjener sig selv med de løsninger, som Nordea tilbyder, så vores opgave drejer sig i høj grad om rådgivning," siger Daniel Lilleris.

Han er glad for at kunne formidle buskabet om, at Nordea på ingen måde ønsker at trække sig fra Grenaa.

"Nej, og vi reducerer ikke. På Østerbrogade 45 får vi en fremragende beliggenhed på det mest aktive sted i Grenaa. Her er der gode parkeringsforhold, og pengeautomaten flytter med til bygningen," siger Daniel Lilleris.

Alt er udlejet

Det er advokat Jørgen Steffensen, der ejer bygningen, hvor han selv driver advokatforretning. Og kan melde om udsolgt af lejemål.

"Jeg er glad for, at Nordea har set mulighederne på stedet. Jeg var da glad for i mange år at have en avis som lejer, men der er nu flere muligheder for at finde et samarbejde mellem et advokatfirma og et pengeinstitut," siger Jørgen Steffensen.

Håndværkerne er indendøre gået i gang med de første forandringer, så Nordea kan rykke ind, mens det udvendige arbejde afventer de nødvendige tilladelser. Der skal som nævnt findes plads til en pengeautomat, ligesom der sikres adgang for handicappede til bygningen, der er bevaringsværdig og opført i 1892.

Nordea kommer til at råde over knap 300 kvadratmeter på Østerbrogade 45.

Publiceret 13 January 2021 01:00