Mads Nikolajsen. Pressefoto

Mads Nikolajsen. Pressefoto

Debat: Et opråb til forældrene og til regeringen

Af
Mads Nikolajsen (SF)

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune

Regeringen forlænger nu skolernes hjemmeundervisning med uge 1 og 2 og der er igen nødtilbud på skolerne, hvor det er nødvendigt. I forvejen havde Norddjurs forlænget hjemmeundervisning med uge 1, for at være på den sikre side og for at give besked før juleferien. Specialskoler og specialklasser tilbyder undervisning på skolen, de er undtaget for den generelle hjemsendelse.

Daginstitutioner og dagplejehjem er fortsat åbne efter nytår. Derfor en opfordring til forældrene og én til regeringen: Heuniche og Frederiksen først: 

Vil I godt reservere vaccine til pædagoger og dagplejere? De fortjener at rykke op i vaccinekøen. Sundhedspersonale først, børnepersonale dernæst! Det er klog sundhedspolitik og klog konsekvensen af, at Danmark fortsat holder daginstitutioner og dagpleje åbent.

Jeg opfordrer de Norddjurs forældre som kan få passet deres børn hjemme eller i ”egen boble” (for eksempel bedsteforældre) til at gøre det.

Alle andre forældre, som har brug for dagtilbuddet til arbejde ude eller hjemme, kan jo som hidtil aflevere deres barn ved dagpasningens låge. Og skal gøre det med god samvittighed!

Det går nu igen langsomt den rigtige vej nedad med smitten i Norddjurs. Men vi står over for et længere forløb.

Publiceret 06 January 2021 15:00