Lisbeth og Henrik kunne fredag skåle med hinanden og byde velkommen i de nye lokaler hos Lund Vine.

Lisbeth og Henrik kunne fredag skåle med hinanden og byde velkommen i de nye lokaler hos Lund Vine. Foto: Søren Andersen

Vinhandel på et helt andet niveau

Lund Vine er flyttet fra Bredstrupvej til Rugvænget i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Med en flytning fra 30-40 kvadratmeter på Bredstrupvej til nu 120 kvadratmeter på Rugvænget 12A i Grenaa, har der åbnet sig helt nye muligheder for Lund Vine. Nu kan der præsenteres og sælges vin på et helt andet niveau i de nye rammer, som hidtil har fungeret som lager for et elfirma.

Så man forstår smilet under coronaskærmen hos Henrik Lund Rasmussen, som stiftede vinforretningen for et par år siden for at have noget at hygge sig med i takt med hans planlagte farvel til kølebranchen.

Den navlestreng er nu endeligt klippet, og der er meget mere tid for at dyrke vininteressen. Og ikke mindst glæder Henrik Lund sig over, at der i den nye vinbutik er mulighed for at lave vinsmagninger for selskaber op til 16 personer. De kan bænke sig rundt om det flotte langbord i eg, høre om vin og smage - og måske nyde italienske specialiteter fra hustruen Lisbeth Rasmussens dygtige hænder.

Importerer selv

Siden åbningen af den gamle butik er Henrik Lund selv blevet importør af vine fra Italien.

"Vi får leveret fra en 10-12 producenter i Piemonte-distriktet i Italien, hvor Barolo kommer fra som den vel nok mest kendte, siger Henrik Lund.

Han har også vine fra blandt andet Spanien, Frankrig, USA og Sydafrrika på hylderne, men han bliver ekstra stolt, når han kan fremhæve et helt lokalt Djursland-produkt - frugtvinene fra Andersen Winery i Vrinners.

Imponerende kvalitet

"Det er i den dyrere ende, men det er imponerende, hvad de kan producere ud af danske bær og frugter," siger Henrik, mens han skænker et glas af en let boblende flaske vin udviklet på kirsebær til Stevns. Den vil godt kunne erstatte et godt glas portvin til risalamande juleaften," mener Henrik.

Portvin har han dog også på hylderne. Endog i sin helt egen lille afdeling. Og kvalitetsprodukter fra Malling Mjød.

"Men vi bliver ikke et sted med meget mere på hylderne. Jeg vil lade andre om at sælge chokolade og nødder. Her skal vores vareudvalg have tilknytning til vin, så derfor har jeg også nogle gode olivenolier på hylden. Og vi har sat gang i forhandlingen af de østrigske glas fra Zalto, som nogle kalder verdens bedste vinglas at drikke af," siger Henrik Lund.

Give en oplevelse

"For os handler det om at give folk en oplevelse, når de kommer her i butikken. Vi skal have lavet et rigtigt indgangsparti ud mod Rugvænget, men vi har haft travlt med at indrette butikken indvendigt," siger han.

Henrik Lund har etableret en vinklub, hvor der vil være forskellige arrangementer i årets løb og gode rabatter. Samt mulighed for at komme på ferie på vingårde i Piemonte - men det kræver vist, at corona bliver et overstået kapitel. Klubben har på kort tid fået ikke færre end 110 medlemmer.

"Da jeg åbnede vinbutikken, følte jeg jo, at der var et hul i markedet, fordi der ikke i Grenaa var en butik, som kun specialiserede sig i vin. Og det synes jeg, at vores salg har bekræftet. Nu synes jeg, at vi får en bedre placering i Grenaa og håber at kunne lokke flere strøgkunder, selv om vi ikke ligger på et strøg."

Butikken har åbent torsdag, fredag og lørdag.

"Vi har vine i alle prisklasser, men der findes ikke en flaske her, som jeg med god samvittighed kan sige, ikke vil kunne drikke selv. Men jeg prøver nogle gange at forklare folk det paradoksale i, at hvis de giver 180 kroner for en flaske husets vin, når de er ude at spise, får de måske kun vin for 25 kroner i glasset. Så hvorfor ikke prøve at se, hvad man for 100 kroner kan få af god vin til at nyde derhjemme," siger Henrik Lund, der blandt andet leverer vine til restaurant Mundgodt i Grenaa.

Publiceret 28 November 2020 13:10