På valgdagen var der ensrettet trafik i Sognegården i Nørregade af hensyn til corona.

På valgdagen var der ensrettet trafik i Sognegården i Nørregade af hensyn til corona. Foto: Søren Andersen

To mandater blev flyttet ved menighedsrådsvalget

Flest stemte på Liste 1, men Liste 2 vandt to pladser i forhold til valgforsamlingen og leverede valgets topscorere

Af
Søren Andersen

GRENAA Valgforsamlingen i september, der forsøgte at sætte et nyt menighedsråd i Grenaa Sogn sammen, afspejlede ikke vælgernes holdninger. Det viste sig, da der tirsdag 17. november var menighedsrådsvalg med Sognegården i Nørregade som afstemningssted.

Ved valgforsamlingen, hvor især medlemmer af Grenaa Gospelkor helt uventet troppede op i stort tal, var der kun fire medlemmer af det nuværende menighedsråd, der fik en plads. Det - og den kendsgerning, at provst Lars Seeberg meget aktivt havde påvirket afstemningen på valgforsamlingen, betød et valg i Grenaa - med to lister på stemmesedlen. Men kampvalget gav Liste 2 to mandater yderligere, mens det allerede før valget var afgjort, at Liste 1 har flertal i det nye menighedsråd, fordi Liste 2 kun stillede med syv kandidater og dermed var uden mulighed for at få flertal i menighedsrådet, der tæller 15 medlemmer.

Flest stemmer gik til Liste 1 - 574 stemmer. Det gav ni mandater, mens Liste 2 med 386 stemmer fik valgt seks af de syv kandidater. Det var dog Liste 2, der leverede valgets topscorere, idet formanden for Grenaa Menighedsråd de seneste otte år, Birthe Jensen sikrede sig 111 stemmer, mens Mette Bagger Kirk fra samme liste fulgte lige i hælene med 109 stemmer. Først på tredjepladsen kom en kandidat fra Liste 1, Carina Lykke Sax med 70 stemmer. Listens erklærede formandskandidat Åge Dragsted måtte med 42 stemmer se sig overhalet af ikke færre end ti af medlemmerne i det nye menighedsråd.

Det er den kandidat, der har opnået flest stemmer, som indkalder til og leder det konsituerende møde. Valgene er skriftlige, så man kan ikke se, hvordan de enkelte medlemmer stemmer.

De valgte

Det nye menighedsråd ser således ud:

Birthe Jensen, Liste 2, 111 stemmer.

Mette Bagger Kirk, Liste 2, 109 stemmer.

Carina Lykke Sax, Liste 1, 70 stemmer.

Anette Kjær Lassen, Liste 1, 66 stemmer.

Margit Schumacher, Liste 1, 63 stemmer.

Niels Erik Frisk Iversen, Liste 2, 51 stemmer.

Heidi Maria Amstrup Pontoppidan, Liste 1, 50 stemmer.

Jan Nørager Sørensen, Liste 1, 49 stemmer.

Hanne Clausen Laursen, Liste 1, 47 stemmer.

Gunnar Thybo Johansen, Liste 2, 46 stemmer.

Åge Troels Dragsted, Liste 1, 42 stemmer.

Hanne Juul Lind Brandstrup, Liste 1, 39 stemmer.

Kjeld Kvist Simonsen, Liste 1, 32 stemmer.

Ilse Skøtt Larsen, Liste 2, 21 stemmer.

Birthe Kjeldsen, Liste 2, 18 stemmer.

Det nye menighedsråd har konstituerende møde tirsdag, og her kan man se tilbage på et afstemningsvalg med en valgdeltagelse på 10 procent.

Publiceret 22 November 2020 13:27