Køb en ekstra vare i SuperBrugsen og giv den til julehjlælpen. Privatfoto

Køb en ekstra vare i SuperBrugsen og giv den til julehjlælpen. Privatfoto

Svanerne bidrager til årets julehjælp

Yder igen i år sammen med Lions Club Gl. Estrup hjælp til trængte familier i samarbejde med de lokale sogne

Af
John Pedersen

NORDDJURS VEST: Igen i år er Lions Club G. Estrup og Lions Clib Svanerne med til at sikre, at økononisk trængte familier i den vestlige ende af Norddjurs Kommune kan få en lidt bedre jul.

Det sker traditionen tro i samarbejde med kirkesognene i den del af kommunen.

Sognepræst Charlotte B. Johansen modtager ansøgningerne og ser til i samarbejde med de øvrige lokale præster i sognene for at hjælpen kommer ud til de rette.

Frist 1. december

Sidste frist for at søge er 1. december.

Ansøgerne får besked i løbet af ugen.

I ansøgningen skal man oplyse antallet af hjemmeboende børn og børnenes alder samt give et telefonnummer man kan kontaktes på. Desuden skal man vedlægge en kopi af årsopgørelsen fra 2019.

Oplysningerne behandles naturligvis under tavshedspligt.

For at komme i betragtning til julehjælpen skal man bo i et af følgende sogne: Fausing, Auning, Øster Alling, Vester Alling, Gjesing, Nørager, Vivild, Vejlby, Ørsted, Holbæk, Voer, Udby eller Estruplund.

Varerne der deles ud kommer fra SuperBrugsen i Auning, der også giver et tilskud.

Køb en ekstra vare

"Vi ønsker i "Svanerne", at alle får en god jul. Derfor samler "Lions Svanerne" varer ind til familier, der har brug for ekstra hjælp. Madindsamlingen finder sted lørdag 5. december ved Superbrugsen i Auning", fortælller Hanne Byriel, der er præsident for "Svanerne".

Når man køber ind på denne dag møder man nogle friske "Svaner" , der står klar med en indkøbsseddel - en ønskeseddel - over hvilke varer, man kan donere til julehjælpen.

Det kan være en pose kaffe, pebernødder, svesker eller andre varer, som skal bruges for at skabe en god jul.

"Man har så muligheden for at lægge ekstra varer i sin kurv. Ved udgangen til butikken står "Svanerne" med en stor indkøbsvogn, hvor man putter den ekstra indkøbte vare i", forklarer Hanne Byriel.

Udover de indsamlede varer donerer LC Svanerne i samarbejde med herrerne i Lions Club Gl. Estrup ferskvarer til juleposerne samt gavekort til børnene.

Når vareindsamlingen slutter bliver alle indkøb sorteret og pakket i poser og derefter afleverer "Svanerne" poserne til præsterne i lokalområdet, der står for uddelingen.

Julesalg

Trods corona-tiden vil "Svanerne" igen i år være at finde i borggården på Gammel Estrup samtlige fire advents-weekends.

Borggården pyntes flot op med juletræer - både rødgran og ædelgran - dekorationer, kirkegårdspynt, pyntegrønt, kogler og grene.

Mange flittige hænder op til advents-tiden har beskæftiget med at fremstille de flotte juledekorationer, der sælges for at være med til at skaffe penge til julehjælpen.

"Der vil også være masser af spændende, håndlavet julepynt i tidens trend, lækre kvalitets-håndarbejder og æsker med de smukke unikke kunstkort, som er skabt af medlemmer af Kunstforeningen Sønderhaldudstillingen.

"Vi er dybt taknemlige for det samarbejde, vi har med Gammel Estrup Herregårdsmuseum, som giver "Svanerne" nogle fantastiske rammer til vores julesalg", lyder det fra Hanne Byriel, præsident for Lions Cub Svannerne.

FAKTA

Julehjælp

  • Til familier i Fausing, Auning, Vester Alling, Øster Alling, Gjesing, Nørager, Vivild, Vejlby, Ørsted, Holbæk. Udby, Voer og Estruplund sogne
  • Ansøgningsfrist 1. december

Publiceret 21 November 2020 14:00