Der er glæde over, at der atter er aktivitet på byggepladsen i Åbyen. Fra venstre driftschef Bjarne Bøhl, B45, murermestrene Klaus og Rasmus Jakobsen samt direktør Anders Lisvad, B45.

Der er glæde over, at der atter er aktivitet på byggepladsen i Åbyen. Fra venstre driftschef Bjarne Bøhl, B45, murermestrene Klaus og Rasmus Jakobsen samt direktør Anders Lisvad, B45. Foto: Søren Andersen

Murerfirma overtager opgaven i Åbyen

Rasmus Jakobsen A/S bliver ny totalentreprenør på B45-byggeprojekt i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Efter tre ugers pause og en aflåst byggeplads som en følge af konkursen i Aalsrode Tømrerfirma, var der onsdag morgen atter aktivitetet på Grenaas for tiden største byggeplads. I Åbyen, hvor boligselskabet B45 er i gang med at opføre en seks etagers bygning, som skal rumme 30 lejligheder.

Der er i den nedlukkede periode blevet forhandlet intenst med kurator Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, og forhandlingerne er nu afsluttet med succes, så Rasmus Jakobsen A/S overtager totalentreprisen efter Aalsrode Tømrerfirma.

"Jeg vil gerne sige, at det her er en rigtig god nyhed for både Grenaa og lokalsamfundet, for det betyder, at opgaven stadig løses af lokale håndværkere, så stor ros til kurator for en positiv indstilling til at komme videre," siger direktør i B45, Anders Lisvad.

Nyt tømrerfirma

Murermester Klaus Jakobsen fortæller, at de eksisterende aftaler om byggeriet føres videre. Dog skal der af naturlige årsager findes et nyt tømrerfirma til opgaven.

"Det er ikke vores største projekt indtil nu, men det er vores største boligprojekt," siger Klaus Jakobsen.

Den kommende tid fortsætter Fårup Beton med at rejse elementer op til færdig byggehøjde, hvorefter de andre håndværkere kan komme i gang, og her ventes det ikke, at vintervejr vil kunne drille og forsinke byggeriet.

De tre ugers forsinkelse på grund af konkuresen håber man at kunne indhente, så der sidst på året 2021 kan være indflytning på byggeriet.

På grunden er der planlagt i alt 60 lejligheder, da der arbejdes på at bygge en tilsvarende bygning på stedet.

Det kom som et chok, da meddelelsen om Aalsrode Tømrerfirmas konkurs indløb sidst i oktober. Den hæderkronede og meget velanskrevne familievirksomhed med historie tilbage til 1909 har onsdag klokken 15 indgivet konkursbegæring til skifteretten.

Corona betød noget

"Corona-situationen er en af forklaringerne. En anden er en række større projekter, hvor vi har mistet penge. Det ene med det andet gjorde, at vi kunne se ind i en virkelighed, som vi ikke længere var herre over, også når fremtidsperspektiverne så ud, som de gjorde," siger Jan Bo Allermann, som sammen med sin bror, Klaus Allermann, har tegnet Aalsrode Tømrerfirma A/S i en årrække.

Virksomheden beskæftiger 110 ansatte og hører til frontløberne i erhvervslivet i Norddjurs Kommune og på Djursland i det hele taget. Den hæderkronede og meget velanskrevne familievirksomhed med historie tilbage til 1909 afleverede selv konkursbegæring til skifteretten.

"Corona-situationen er en af forklaringerne. En anden er en række større projekter, hvor vi har mistet penge. Det ene med det andet gjorde, at vi kunne se ind i en virkelighed, som vi ikke længere var herre over, også når fremtidsperspektiverne så ud, som de gjorde," sagde Jan Bo Allermann, som sammen med sin bror, Klaus Allermann, har tegnet Aalsrode Tømrerfirma A/S i en årrække til denne avis.

Virksomheden beskæftigede 110 ansatte og hørte til frontløberne i erhvervslivet i Norddjurs Kommune og på Djursland i det hele taget.

Publiceret 18 November 2020 10:50