Det er en ejendom, der har set bedre dage, som nu skal rumme Åstrup Loppemarked. Men der kommer et skilt op, som vil dække det værste og som kan vise, hvad der sker på stedet.

Det er en ejendom, der har set bedre dage, som nu skal rumme Åstrup Loppemarked. Men der kommer et skilt op, som vil dække det værste og som kan vise, hvad der sker på stedet. Foto: Søren Andersen

Corona betyder ny loppemarkeds-strategi

Åstrup Idrætsforening flytter loppemarked til Havnevejen og holder åbent hver lørdag

Af
Søren Andersen

GRENAA Corona ændrer på mange ting i denne tid. Mundbind i offentlig transport og strammere og strammere restriktioner for vores færden, gøren og laden.

Nu får corona også Åstrup Idrætsforening til at ændre strategi for den største indtægtskilde gennem mange år - det årlige loppemarked.

"Vi må være realistiske og erkende, at vi nok heller ikke næste forår får lov til at fylde Åstruphallen og pladsen foran med de mange loppetilbud og tusindvis af mennesker, som det plejer at være," siger Kai Hansen, der står i spidsen for den vigtige loppemarkedsaktivitet i Åstrup Idrætsforening.

Derfor har man været tvunget til at tænke nyt - og på favorable vilkår, har man lånt bygningen på Havnevej 185 i Grenaa af Norddjurs Kommune, der har ejendommen sat til salg. Den er ikke i verdens bedste stand og der skal sandsynligvis et byggeprojekt til for at skabe nyt liv på grunden. Og i mellemtiden er der så loppemarked hver lørdag fra klokken 10-15 - første gang lørdag 31. oktober.

Nye vaner

De mange frivillige, der er tilknyttet loppemarkedet, plejer at bruge det meste af året på at samle ind til det årlige loppemarked, så der skal ændres på mange vaner, når der nu skal holdes åbent hver lørdag.

"Vi har hidtil haft fire længer på to ejendomme i brug for at rumme lopperne, som så er blevet kørt til Åstrup op til markedet, men nu skal der være varer på hylderne hver lørdag og butikken skal bemandes med frivillige," siger Kai Hansen.

Der er hele 841 kvadratmeter at gøre godt med på Havnevej 185. Oprindeligt var der autoværksted og bilforretning på stedet, hvor der i mange år blev solgt og serviceret Opel, men siden tog kommunen over og brugte stedet til beskæftigelsesaktiviteter. Senest har der været privat genbrugsbutik.

I dagene op til, er der blevet knoklet med at få de mange genbrugsvarer på de rette hylder. Det er Kai Hansens opfattelse, at alt kan sælges, så ikke meget smides ud. Og der er masser at vælge mellem i loppemarkedsbutikken. Glas, porcelæn, ure, møbler, bøger, elektronik og meget andet godt.

Butikken bliver indrettet efter coronaforskrifterne, så der er afstand mellem kunderne, ligesom der bliver ensrettet trafik gennem lokalerne, så man går ind ad én indgang og ud af en anden dør.

Publiceret 28 October 2020 13:29