Mundbind og håndsprit er blevet hverdag i det danske samfund. Nu prøver politikerne i Norddjurs med en stribe anlægsbevillinger at lappe lidt på konsekvenserne af coronaens hærgen.

Mundbind og håndsprit er blevet hverdag i det danske samfund. Nu prøver politikerne i Norddjurs med en stribe anlægsbevillinger at lappe lidt på konsekvenserne af coronaens hærgen. Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Penge skal hjælpe efter corona

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs enig om en stribe anlægsbevillinger

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Partierne bag budgetaftalen 2020 i Norddjurs Kommune - og det er dem alle - vil bruge 3 millioner kroner mere på anlægsbevillinger, hvor formålet er at understøtte de tab, som lokale fritids-, kultur- og oplevelsesaktører i Norddjurs har haft i forbindelse med covid-19.

Det kommer blandt andet Fuglsanggården i Grenaa til gode med køkkenmaskiner og vedligehold. Indeklimaet i institutioner får en pulje penge, og det samme gør Grenaa midtby til forskønnelse og udskiftning af materiel. Der er også penge til forbedring af varmeforhold på den tidligere Voldby Skoles gymnastikhal og asfaltering af parkeringsplads ved Kulturperronen i Auning. Desuden oprettes en millionrenoveringspulje til idrætshallerne i kommunen.

Endelig bliver der sat en akutpulje af til understøttelse af konkurstruede foreninger og institutioner og sekundært til institutioner, der har lidt et indtægtstab som følge af covid-19.

Bevillingen til anlægsprojekterne blev vedtaget på et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde 9. oktober. Den endelige vedtagelse skete på kommunalbestyrelsens møde tirsdag 20. oktober og derefter finder udmøntningen sted i fagudvalgene.

Publiceret 22 October 2020 15:33