Et af Henrik Martensens værker.

Et af Henrik Martensens værker. Pressebillede

Selvlært kunstner i Baunhøj Mølle

Henrik Martensen udstiller den næste måned malerier

Af
Søren Andersen

GRENAA Henrik Martensen er billedkunstner og udstiller i Baunhøj Mølle i Grenaa i perioden 23. oktober – 22. november.

Henrik Martensen er født i 1956 og er en autodidakt maler med et indlysende visuelt talent. I sin kunst står han på skuldrene af romantikkens malere, der dyrkede naturen som den store, gudsskabte gave til menneskeheden.

"Hans evne til at skildre naturfænomener er second to none. Det fremgik senest af gruppeudstillingen Panorama, som blev vist på Johannes Larsen Museet i foråret 2016. Som få andre malere i sin samtid mestrer Henrik Martensen den mimetiske metode, det vil sige evnen til at omplante naturens fremtrædelsesformer, så de fremstår fuldstændig som virkelige fænomener på fladen. Han arbejder som regel serielt og i både store og små formater, og han har en særlig forkærlighed for skyer, luft og hav, således at motiverne ofte er indhyllet i en sfærisk, blå farve," lyder det fra cand.mag. Lisbeth Bonde, formand for AICA Danmark - Foreningen af Danske Kunstkritikere.

Christian Kortegaard Madsen, museumsinspektør på Johannes Larsen Museet skrev blandt andet: "Henrik Martensens værker åbner flere døre, end de lukker, og stiller flere spørgsmål, end de besvarer. Værkerne er realistiske, måske til tider grænsende til det magisk realistiske , og deres fortolkninger af virkeligheden som mystisk, ja sågar foruroligende placerer Henrik Martensen på sin helt egen plads i nutidens samtidskunst."

Der er fernisering fredag 23. oktober klokken 17-18.30 på Baunhøj Mølle.

Publiceret 18 October 2020 00:00