Anders Gantriis skifter sprog

Dansk i stedet for engelsk - og sådan bliver det fremover

Af
Søren Andersen

GRENAA Den lokale sanger, musiker og sangskriver Anders Gantriis skifter sprog og udgiver dansksproget single fredag 23. oktober.

Anders Gantriis har tre udgivelser bag sig, hvor alle sange er på engelsk, men nu kommer den første dansksprogede udgivelse, nemlig singlen ”Kommer Hjem”.

En sang, der handler om at være væk hjemmefra, spille koncerter til sent på natten, efterfesten, det der følger med. Og om hvor dejligt det er at komme hjem til den man elsker. Nummeret handler også om at komme bestemte steder på Vesterbro i København - blandt andet på et lille sted der hedder ”Blomsten”.

Anders Gantriis har tidlige haft succes med sine udgivelser, og har haft numre i rotation på i DR P5 men også P4. Radio Alfa og en hel del mindre stationer har taget godt imod tidligere udgivelser.

Denne gang er udgivelsen altså dansksproget og det vil fortsætte fortæller Anders, der allerede har skrevet et helt album på dansk og derfor kan det allerede afsløres, at den første dansksprogede single ikke bliver den eneste.

Den gode melodi

Det, der efterhånden kendetegner sangskrivningen og numrene fra Anders Gantriis er den gode melodi i centrum, samt emner, som de fleste kan forholde sig til. Alle sange er skrevet med udgangspunkt i hans eget liv, samt det, der foregår omkring ham. Teksterne får en dejlig melodi, tilsat af nogle meget kompetente musikkere som Anders også havde med på debut albummet ”In My Mind”, som udkom i 2017.

Morten Maltesen som ”Partner in Crime” er bestemt en god mand at have bag. Morten er arrangør på den nye single og spille også flere af instrumenterne på det nye nummer. Og Mortens musikalitet og evner til at arrangere et dansk pop nummer kommer virkelig til udtryk på dette nye nummer. Derover er det ligeledes lokale Anders Lampe, der sørger for de sprøde rif og dejlige guitartema’er, der findes på ”Kommer Hjem”.

Det er denne gang ”Audio Pilot” der udgiver singlen fra Anders Gantriis.

Mange koncerter i 2020

Anders Gantriis har trods en del aflysninger grundet corrona, spillet i hele landet sommeren over. Det er blevet til mindre koncerter og uden orkesteret bag, men derimod meget intime koncerter hvor kun Anders og hans Gibson guitar har været at se og høre på scenen. Over 20 koncerter henover sommeren spredt over hele landet er det blevet til, og der er da også stor ros fra arrangører og publikum, for Anders’ nærvær, små historier og gode melodier.

Publiceret 12 October 2020 15:53