Svend Åge Jellesen satte gang i debatten med dette læserbrev i sidste uges avis.

Svend Åge Jellesen satte gang i debatten med dette læserbrev i sidste uges avis.

Borgmester: Ingen dele af Norddjurs svigtes

Borgmester Jan Petersen opfordrer til at lægge bitre sognestridigheder til side

Af
Søren Andersen

ØRUM Norddjurs Kommunes socialdemokratiske borgmester, Jan Petersen, ville egentlig helst være fri for at forholde sig til den debat, som Svend Åge Jellesen fra Ørum satte gang i med et læserbrev i denne avis i sidste uge. Med et budskab om, at Ørum er byen, som Norddjurs Kommune ikke kan lide - og begrundede det blandt andet med lukning af et velfungerende plejehjem og nu den kommunale folkeskole i Ørum. Og med en opfordring om ikke at flytte til Norddjurs.

Men på avisens opfordring kommenterer Jan Petersen læserbrevet med disse ord: "Der er ingen politikere i kommunalbestyrelsen i Norddjurs, som har et ønske om at svigte Ørum eller andre dele af kommunen. Vi er nødt til at forholde os til et konstant faldende børnetal og satse på øget bosætning til kommunen. Og her vil jeg opfordre til at lægge bitre sognestridigheder til side. Lige nu ser vi på, hvordan vi kan opfylde et ønske fra flere forældre, der efterlyser et bedre folkeskoletilbud i midten af kommunen. Den nye friskole i Ørum er blevet behandlet på akkurat samme vis, som alle andre inden for skoleområdet i kommunen."

På avisens Facebookside er læserbrevet også blevet debatteret. Med budskaber både for og imod.

Susanne Aabenhuus Rasmussen: "Det kan ikke nytte noget at tude, fordi man ikke får sin slikkepind. I Bønnerup har vi intet af det Ørum har. Hverken skole, børnehave, sportsfaciliteter, bibliotek osv."

Lars Rune Jakobsen: "Rønnebærene er sure."

Lisbeth Møller: "Det nytter i hvert fald ikke at fraråde folk at flytte til Norddjurs. Husk lige at glædes over det, man har. Mange byer har ikke hal, bibliotek, rutebil, brugs og mange arbejdspladser."

Mogens Lind til Lisbeth Møller: "Enig. Grådighed fører os i fordærv. Dejligt med din positive tilgang."

Kirsten-Marie Kold Therkildsen: "Norddjurs Kommune kan ikke lide andet end Grenaa og Auning, så det er sku ikke kun Ørum, de ikke kan lide."

Helle Charlotte Gramvad Handberg: "Stop da. Det er da en skøn by, hvor man holder sammen og værner om byen."

Klaus Preetzmann Madsen: "Stenvad er da dårligere stillet i forhold til Ørum, men det går da fint alligevel. Smil og vær glad."

John Hansen får lov at runde debatten af således: "Så meld jer under Syddjurs, hvis I ikke er tilfredse."

Publiceret 11 October 2020 15:24