Grenaa-sejleren Andreas Bjerre Pedersen har sikret sig DM-sølv i Terajollen.

Grenaa-sejleren Andreas Bjerre Pedersen har sikret sig DM-sølv i Terajollen. Pressebillede

Første medalje til talentfuld Grenaa-sejler

Flot sølvmedalje til Andreas Bjerre Pedersen fra Grenaa Sejlklub

Af
Søren Andersen

GRENAA Det blev til en flot sølvmedajle til Andreas Bjerre Pedersen fra Grenaa Sejlklub ved forrige weekends DM i Tera ved Greve Marina. Guld var uden for rækkevidde, men sølvmedaljen var der kamp om indtil sidste sejlads.

Stævnet startede med udfordringer for Andreas. Der var ingen vind lørdag formiddag, og da sejladserne kom i gang om eftermiddagen, var det med let luft og fladt vand. Det er vejrforhold, som favoriserer de lette sejlere og dem, som normalt træner i mere beskyttet farvand.

Søndag var vinden stabil, der var rigelig af den, og kun de korte bølger på Køge Bugt udgjorde en forskel fra hjemmebanen ud for Grenaa. De mindre sejlere havde det vanskeligt, men for Andreas var det tæt på optimalt. Han kunne udnytte sin store fysik og var i fuld kontrol i de mange nærkampe med de øvrige sejlere. Der blev leveret flotte starter og kæmpet mod de øvrige modstandere i det friske vejr, og i sidste sejlads sikrede Andreas sig sølv.

Det flotte resultat er skabt ved en målrettet indsats, uendelig mange timer på vandet, og stor opbakning fra familien.

Andreas møder ikke den store modstand i Grenaa Sejlklub, men hver gang der er træningsweekender for Terajollen, møder Andreas op og suger til sig.

Han deltager i så mange stævner som muligt. I 2019 blev han opfordret af Teraklubben til at stille op til VM i Gøteborg. Det var lærerigt at sejle mod de bedste i klassen for en ung ambitiøs sejler, og på trods af den lette vind, endte han som fjerdebedste dansker.

Til den daglige træning i Grenaa Sejlklub er han seriøs, møder op hver mandag og lærer gerne fra sig til de mindre erfarne sejlere i klubben. På vandet træner han med sit ur mod sig selv.

Tera er større end optimistjollen, men ikke så stor som laser. Det er den perfekte båd til at udvikle sejlere, som gerne vil lære at sejle, og ikke er klar til de olympiske klasser. Der bliver gjort et stort arbejde i klassen for at udvikle sejlerne på vandet og socialt.

Sejlsport er en gentlemansport, de unge lærer at opføre sig pænt overfor hinanden både på land og på vandet. Børnene lærer vigeregler og laver de en fejl, tager de deres straf omgående. Andreas er en flot repræsentant både for sporten og for Grenaa Sejlklub.

Publiceret 05 October 2020 16:18