Døren er lukket i mindst en uge på Norddjurs Friskole i Grenaa. Fire med tilknytning til skolen er smittet med coronavirus.

Døren er lukket i mindst en uge på Norddjurs Friskole i Grenaa. Fire med tilknytning til skolen er smittet med coronavirus. Foto: Søren Andersen

Smitte lukker Norddjurs Friskole

Fire er smittet med corona, så derfor er skolen lukket i mindst en uge

Af
Søren Andersen

GRENAA Tidligst mandag 5. oktober kan elever og lærere vende tilbage til Norddjurs Friskole i Grenaa. I mindst en uge står den akkurat som i foråret på hjemmeundervisning ved computeren. Årsagen er, at mindst fire med tilknytning til skolen er testet positiv for Covid-19.

"Det er en nødvendig beslutning. Hvis jeg spørger mig selv som skoleleder, om jeg fortsat kan tage ansvaret for alles sikkerhed, så bliver jeg nødt til at sige, at det kan jeg ikke tage ansvar for, og derfor vælger vi nu at lukke," siger Dorte Albæk, skoleleder ved Norddjurs Friskole til TV2 Østjylland.

På skolen er medarbejdere smittet samt en elev og en forælder. Smitten har haft sit tag i skolen et stykke tid, og i sidste uge var hele indskolingen sendt hjem, da der blev fundet smitte i to klasser, og de tre resterende klasser af den grund manglede lærere.

Dorte Albæk frygter, at smitten kan sprede sig yderligere, hvis ikke skolen lukker nu. Også selvom antallet af smittede er relativt lavt for nu:

"Vi har et ønske om at komme foran virussen, før den for alvor tager fart. Der er tilfælde, hvor der er krydsrelationer med smittede, der har søskende som også går på skolen, eller andre børn der går til fritidsaktiviteter sammen, så vi frygter, at det kan komme til at gå for stærkt. Det kan være jeg tager fejl, men jeg vil hellere lukke min skole ned en gang for meget, end en gang for lidt. Det bakker vores forældrene og bestyrelsen også op om," siger Dorte Albæk til TV2 Østjylland.

Norddjurs Friskole rummer 220 børn og 26 ansatte, og aktuelt kan man på den lukkede skole trække på erfaringerne fra coronaudbruddet i foråret, hvor skolen også var lukket i en periode og da der blev lukket op igen, skete det med stor fokus på at overholde alle restriktioner om afstandskrav.

Skolen kommer ikke til at kunne tilbyde nødpasning af børn, og Dorte Albæk håber derfor, at forældrene selv kan løse den del.

"Vi har meldt meget klart ud, at hvis det her projekt skal virke, så kan vi ikke have nødpasning. Det har vi også fuld opbakning fra bestyrelsen og forældrene til. Vi er alle interesserede i at få lagt virussen ned, siger hun til TV2 Østjylland.

Ledelsen på Norddjurs Friskole følger løbende smitteudviklingen blandt børn og ansatte, og vil i slutningen af ugen tage stilling til, om situationen er til at åbne skolen igen mandag 5. oktober.

Publiceret 28 September 2020 12:34