Palle Overgaard og Helena Rönneburg stod for denne happening.

Palle Overgaard og Helena Rönneburg stod for denne happening. Foto: Birthe Vembye

Kultur skabte liv på Sydhavnen

Kunst blev lavet på stedet og til tiden

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenå har fået et helt nyt kultur, kunst og mødested på havnen i Grenå. Liv På Sydhavnen er et helt nyt projekt, der skal udvikle Sydhavnen til et rekreativt område med oplevelser og aktiviteter for borgere såvel som turister fra nær og fjern.

Første store happening i den gamle silo var kunsteventen Art4Fun.

11 kunstnere mødtes fra morgenstunden for at kreere hvert deres værk, under temaet Siloen/Liv på Sydhavnen.

De 11 kunstnere arbejdede under tidspres fra klokken 9 på deres værker, for at blive færdig til ferniseringen klokken 16. En sjov, men også lidt stressende måde at arbejde på for de enkelte kunstnere, som hver især arbejde med deres fortrukne materialer. Der blev malet, smedet, lavet keramik, leget med ord, syet kæmpe dukker og kastet med malling.

Ud over den megen kunst i fysisk form, blev der også spillet musik af bandet Artfun Soundexperience som var dannet til lejligheden. De fire musikere som ikke havde spillet sammen før, improviserede musikken frem over temaer som bla “forliset”. Det var både smukt og til tider også larmende i den rå Silo hal.

Der blev også serveret tapas og dejlig vin, kaffe og is af de lokale sponsorer til de flere hundrede fremmødte gæster.

Helena Rönneburg og Palle Pop var inviteret med og deltog med deres happening ‘This Body of Art is your Art’, hvor de inddragede publikum, til stor fornøjelse for børn og barnlige sjæle.

Balloner var fyldt med maling, som blev kastet på den unge badenymfer, der ‘frivilligt’ stillede op til lejligheden. Værket har de to kunstnere efterfølgende skænket til byens indbyggere og Siloen, og som de siger, forbinder værket nu byen med Arnoldi kuplerne ved indgangen til byen, Møllen på Baunehøj, Brandes smukke mand på torvet og nu Badenymfen ved havnens port”.

Publiceret 19 September 2020 15:36