Corona ramte også musikerne i La Scala i Milano - så de søgte udendørs for at spille. Men nu er de tilbage - og på plads, når den første opera fra Milano kan ses i Kino i Grenaa.

Corona ramte også musikerne i La Scala i Milano - så de søgte udendørs for at spille. Men nu er de tilbage - og på plads, når den første opera fra Milano kan ses i Kino i Grenaa. Foto: Claudio Furlan, Ritzau Scanpix

Ny operasæson i gang i Kino

Tidligere og billigere end sidste år

Af
Søren Andersen

GRENAA Da corona-pandemien ramte landet med fuld styrke i marts måned, betød det en nedlukning af store dele af samfundet – herunder kulturlivet. Også Kino i Grenaa måtte lukke ned, og det betød, at de sidste forestillinger i biografens operasæson måtte aflyses.

Heldigvis er det lykkedes Kino midt i en coronatid at sammensætte et varieret opera - og koncertprogram for den kommende sæson. For en ting har coronatiden lært os, og det er, hvor vigtigt det er at opleve stor kunst – ikke mindst i krisetider. I modsætning til tidligere sæsoner starter forestillingerne klokken 19 med mindre andet er anført og så har det været muligt for Kino på grund af tilskudsreglerne at sætte billetprisen ned til 150 kroner for alle de forestillinger, der ikke sendes direkte.

Programmet indeholder nogle af de mest populære operaer i opsætninger fra de store europæiske operascener, men man byder også på lidt mere sjældent opførte værker, ligesom programmet indeholder både balletforestillinger med Tchaikovskys ”Tornerose” som juleforestilling og koncerter med bl.a. violinisterne Anne Sofie Mutter og det tyske fænomen David Garrett, der er blevet berømt for sine store shows, hvor han spiller klassiske numre i en moderne forklædning.

Sæsonens første operaforestilling kan ses tirsdag 22. september klokken 19, hvor Kino blænder op for den tyske komponist Christoph Glucks mest kendte opera ”Orfeus og Eurydike” i en optagelse fra La Scala – operaen i Milano. Operaens handling bygger på den græske myte om sangeren Orfeus og hans elskede Eurydike, der dør af et slangebid kort efter deres bryllup. Ude af sig selv af sorg drager Orfeus til dødsriget for at udfri Eurydike fra døden, og operaen handler således om det evigtgyldige emne om menneskets forhold til døden og kærligheden.

Den altdominerende rolle som Orfeus synges af den peruvianske tenor Juan Diego Flores, som er en af de få nulevende tenorer, der er i stand til at synge dette parti, som regnes for et af de sværeste tenorpartier overhovedet.

Nia og Gert Skov fra Kino håber, at det trofaste operapublikum vil vende tilbage efter corona-nedlukningen i foråret. Alle biografer i Danmark er underlagt forskellige sundhedsregler, og Kino i Grenaa efterlever naturligvis alle de krav, der stilles for at biografer trygt kan invitere publikum inden for til store oplevelser, hvad enten der er tale om film, koncerter, opera eller ballet. Som altid serverer Kino en forfriskning i pausen, for det skal stadig være festligt at gå til opera også i Kino i Grenaa.

Publiceret 18 September 2020 00:00