Debat: Nu skal vi stramme os an

Af
Lars Møller (S)

Formand for Voksen og Plejeudvalget i Norddjurs

Djursgade 26, Grenaa

DEBAT Udbruddet af corona-virussen i Danmark, først på året, medførte jo en nedlukning af landet og efterfølgende en hel del restriktioner for os alle. I særlig grad blev vores ældre og udsatte borgere, ramt af de restriktioner der blev indført for at beskytte dem mod den lumske coronavirus. Det medførte jo, i første omgang besøgsforbud, og siden hen besøgs restriktioner på vores plejecentre og bosteder. Det var godt, at vi dermed fik beskyttet vores svageste medborgere imod virussen men det havde en høj pris i form af isolering og manglende besøg af deres pårørende.

Vores statsministers flotte håndtering af coronakrisen, og hele Danmarks opbakning til denne håndtering, gjorde heldigvis at vi, forholdsvis, hurtigt kunne begynde at lempe disse besøgsrestriktioner.

Jeg og Voksen og Plejeudvalgets medlemmer fik mange henvendelser fra borgere og i særlig grad deres pårørende, i denne periode. Den manglende mulighed for besøg og kontakt gjorde ondt. Særligt fremhævede mange, at deres pårørende jo var i den sidste fase af livet! Disse henvendelser gjorde stort indtryk.

Voksen og Plejeudvalget, i Norddjurs, valgte at involvere sig direkte i denne genåbningsproces. Det var og er et politisk ansvar som vi tog på os og ikke bare overlod til embedsværket. Jeg tror faktisk at mange, på trods af deres frustrationer, satte pris på vores involvering.

Så mit budskab er at, nu skal vi alle stramme os an og overholde de sundhedsfaglige anbefalinger. Det er nemlig ikke lige meget og coronaen er ikke ovre!

For vi vil, for alt i verden, undgå at indføre besøgsrestriktioner igen, på vores plejecentre og bosteder. Men det kan vi blive nødt til hvis du og jeg ikke tager dette alvorligt!

I så fald betaler vores ældre medborgere på plejecentrene, vores medborgere på bostederne og deres pårørende en høj pris.

Publiceret 18 September 2020 15:42