Foto: Midttrafik

Debat: Har I prøvet bussen, kære politikere

Af
Jakob Nejsum

Fjellerup

DEBAT Det er jo bare børn - men har I prøvet bussen Jan, Mads og Jens?

Efter at vores politikere fik lukket overbygningen på Ørum Skole, skal vores datter nu rumle med bus til Grenaa. Bussen kører fra Fjellerup klokken 7.11 og er i Grenaa 7.52 – 18 minutter før ringetid. En rejsetid i en almindelig ”politikerbil” på 22 minutter jvf. Google maps. Det, som er helt godnat er, når hun så skal hjem efter skole kl. 14.05 eller 15: her afgår bussen først ca. tre kvarter efter, at der er ringet ud, hvorefter bussen er i Fjellerup hhv. kl. 15.25 og 16.25 – altså 1 time og 25 minutter fra hun får fri, til hun er hjemme – det svarer til, at politikerbilen kører med en gennemsnitsfart på ca. 18 km/t. Det er da kun, fordi det er børn, at de bydes dette!

Vores dreng går på FGU i Åstrup, og en lang historie kort, så får han fri kl. 14 og kan – efter en 20 minutters gåtur på 1,6 km til bussen på Markedsgade – kl. 14.45 tage bus 214 og er så i Fjellerup kl. 15.25 – altså 1 time og 25 minutter. En tur på kun 19 minutter i bil. Og det på dage, hvor der ikke skal bestilles flexbus, hvorved turen tager længere tid og koster mere.

Selv har jeg taget bussen frem og tilbage til arbejdet i 12 år fra Fjellerup, men med den længere rejsetid og to gange ventetid på én rejse, så blev det mig for bøvlet, så nu er den kollektive trafik skiftet ud med en lille benzinbil. Med to biler i husholdningen er det også lettere at koordinere transport til fritidsaktiviteterne, som nu er flyttet fra nærområdet til Grenaa – men det er en helt anden snak...

At lave busruter nærmer sig måske raketvidenskab, men så må vi hurtigt have nogen uddannet på det felt til at se på det, inden midten af kommunen er blevet helt affolket. Gør noget snart!

Publiceret 18 September 2020 14:16