Det nye hus på 44 kvadratmeter vejer 14 tons og blev kranet på plads ved siden af det eksisterende klubhus i Grenaa Golfklub.

Det nye hus på 44 kvadratmeter vejer 14 tons og blev kranet på plads ved siden af det eksisterende klubhus i Grenaa Golfklub. Foto: Søren Andersen

Spil på Valderama i Grenaa - uden at flyve

Grenaa Golfklub fik mandag leveret fikst og færdigt hus, som rummer en avanceret golfsimulator

Af
Søren Andersen

GRENAA Mandag morgen blev et 14 tons tungt hus leveret og opstillet ved siden af klubhuset i Grenaa Golfklub. Kørt hertil på blokvogn fra Sjælland og kranet fornemt på plads - og er klar til brug i den kommende weekend, når der er er klubmesterskaber.

Lørdag og søndag vil repræsentanter for firmaet TeeBox, som har leveret den golfsimulator, som er den primære funktion i det 44 kvadratmeter store hus, være til stede i klubben. Både for at demonstrere, hvad sådan en golfsimulator kan tilbyde golfspillere - og for at afvikle en konkurrence om at komme så tæt på flaget som muligt - virtuelt selvfølgelig.

"Det bedste af det hele er, at vi ikke er involveret i projektet økonomisk udover udgiften til strøm. TeeBox skal selv drive simulatoren, hvor man booker tid på Golfbox, og da den er den første på Djursland, har vi store forventninger til også at kunne lokke golfspillere fra andre klubber til Grenaa," siger formand for Grenaa Golfklub, Anthony Bjerregaard.

Spar flybilletten

I det præfabrikerede hus er der indrettet en golfsimulator, hvor man kan spille på stort set hele verdens førende golfbaner, som mange ellers kun kender fra tv - Valderama på den spanske solkyst, Augusta i USA eller St. Andrews i Skotland. Helt uden at ofre penge på en flybillet.

Huset rummer desuden et loungeområde med højbord, barstole, køleskab, fladskærm, skohylde og knagerække. Huset har aircondition og har plads til fire spillere ad gangen.

Teknikken omfatter også Trackman - en trænings-mode, som tager indendørstræning til et helt nyt niveau. Det går i sin enkelthed ud på at man står på en virtuel range, og kan se bolden flyve, samtidig med at man får alle Trackman-data direkte op på skærmen. Og derfor ser Grenaa-klubbens pro, Arild Townhill, også muligheder i de nye faciliteter.

Skyd mod det hvide lærred

Konceptet går ud på at skyde en golfkugle op mod et hvidt lærred - hvor en simulator aflæser golfkuglens fart, vinkel og præcision.

"I mange danske golfklubber oplever man sivende medlemstal, og flere klubber arbejder for at kunne tilbyde medlemmerne nye muligheder. Og det er her, at konceptet vil have stor værdi," fortæller direktør i TeeBox, Simon Maansen.

Potentialet for produktet er så stort, at Simon Maansen forventer, at firmaet vil kunne lancere det i udlandet. Sverige og Tyskland er allerede på radaren, men også England kan blive blandt de første i udlandet, der får glæde af det transportable golfhus.

Der findes 189 golfklubber i Danmark. TeeBox har planer om at kunne åbne det transportable golfhus i mindst 130 af disse klubber.

Den administrative del af konceptet er skabt i firmaets hovedsæde i Albertslund, mens den komplette pakke med hus og golfsimulator bliver produceret i Ugerløse.

Publiceret 14 September 2020 15:23