Ulla Lundsgart, der driver The Garden Studio har også ladet sig inspirere af tulipaner, da hun lavede illustrationen til koncertplakaten.

Ulla Lundsgart, der driver The Garden Studio har også ladet sig inspirere af tulipaner, da hun lavede illustrationen til koncertplakaten. Illustration: Ulla Lundsgart

Klassisk koncert i The Garden Studio

Uropførelse af musik for strygere og klaver

Af
Søren Andersen

TRUSTRUP Søndag 20. september klokken 17 har The Garden Studio på Ansegaard ved Trustrup den store glæde og ære at invitere til den første klassiske koncert i galleriets regi.

Koncerten er en uropførelse af en strygekvartet og syv små klaverstykker for klaver og elektronik af den lokale komponist Søren Bendixen.

Søren arbejder i sine kompositioner med en kombination af akustiske instrumenter og elektronisk lyd, og komponerer blandt andet udstillingsmusik for de store museer i Danmark. Derudover har han også en karriere som rytmisk guitarist med egne udgivelser.

Koncerten er også en indvielse af galleriets nye flygel og det indvies med de syv små klaverstykker.

Stykkerne er oprindeligt skrevet som udstillingsmusik til udstillingerne: “Pompeji” på Moesgaard museum, “Hex” på Heksemuseet i Ribe, og til Østjyllands Museums udstilling “de Buhlske stuer”.

På The Garden Studio opføres stykkerne for første gang af en levende musiker på et levende instrument. Den meget levende musiker er den lokale pianist Niels Ulbrandt, som under opførelsen bruger både klaveret og elektroniske effekter.

Den efterfølgende strygekvartet opføres af Anna Jalving strygekvartet, en kvartet som er sammensat til lejligheden.

Værket er inspireret af tulipanens livscyklus, og man fornemmer tydeligt det dynamiske cykliske i musikken, ligesom man også mærker tulipanens dvale som et meditativt element.

"Tulipanen er forårets dronning, men som bekendt ligger tulipanen usynligt i dvale i sit løg store dele af året. Når foråret kommer, vokser rødder og stilk, blade og blomst på forbløffende kort tid ud af løget, hvorefter tulipanen står som en fanfare i forårslyset. Når blomsten er blevet bestøvet og har sat frø, visner blomst, stilk og blade igen ned, og den trækker rødderne til sig, hvorefter den venter i jordens dyb til næste forår," fortæller Søren Bendixen.

Koncerten skulle oprindeligt have været opført i The Garden Studios have i maj måned, men af grunde vi alle kender, måtte koncerten aflyses.

Nu kan den i stedet fejre galleriets nye koncert faciliteter.

Det er af corona hensyn nødvendigt at bestille billetter til koncerten. De kan købes via Facebook eller The Garden Studios hjemmeside.

Som en bonus kan man inden koncerten besøge udstillingen i haven “Into a Garden” .

Cafeen er åben både i udstillingens åbningstid og efter koncerten, og her kan købes kaffe, the, vin, vand, øl og kage.

Publiceret 14 September 2020 10:56