Trine Rossau Haugaard er med til at undersøge, om der kan etableres en efterskole på den gamle politigård i Grenaa.

Trine Rossau Haugaard er med til at undersøge, om der kan etableres en efterskole på den gamle politigård i Grenaa. Pressebillede

Plan om efterskole på den gamle politigård i Grenaa

Ideen er at tilbyde en lokalforankret by-efterskole

Af
Søren Andersen

GRENAA En efterskole med egen detention og skydebane.

Det er der ikke mange, der kan tilbyde, men måske er det på vej i Grenaa, hvor der arbejdes intenst med planer om at etablere en efterskole i den gamle politigård, der har stået tom, siden politiet blev decimeret i Grenaa og rykkede i mindre lokaler på havnen.

Forleden mødtes en gruppe mennesker, inviteret af Trine Rossau Haugaard, Grenaa, til at lytte til idéen om at oprette en lokalforankret by-efterskole i Grenaa.

"Idéen udspringer af en lyst, til at bibringe unge et skønt 10. klasses efterskole år, med spændende indhold der rækker ud i lokalsamfundet, og samtidig gør brug af de lokale initiativer omkring sport, bevægelse og kulturliv, som tegner Grenaa. Placeringen ønskes på den tidligere politistation på Vestre Skovvej 1, da netop denne placering er oplagt tæt på byen, skoven, stranden og havnen," fortæller Trine Rossau Haugaard.

På mødet deltog Bjarne Bundsgaard, konsulent fra Efterskoleforeningen, som oplyste de fremmødte om den proces der nu skal i gang, hvis ønsket om en efterskole, med opstart i august 2022 skal realiseres.

Næste skridt for initiativgruppen bliver arbejdet omkring værdigrundlaget og indholdet, inden der indkaldes til stiftende generalforsamling, nedsættes en bestyrelse og oprettes en skolekreds.

Publiceret 11 September 2020 14:59