Støtte fra Foreningspuljen er et godt afsæt for FC Grenaa til at komme videre efter en vanskelig coronanedlukning, mener hovedformand Poul NIelsen.

Støtte fra Foreningspuljen er et godt afsæt for FC Grenaa til at komme videre efter en vanskelig coronanedlukning, mener hovedformand Poul NIelsen.

Grenaa FC er klar til at stå tydeligt frem

Med midler fra Foreningspuljen er foreningen også klar til nye tider som følge af coronaen

Af
Simon Carlson

Grenaa Alle steder i samfundet landede corona-epidemien yderst ubelejligt. Også i FC Grenaa, hvor forårets aktiviteter netop stod for døren. Blandt andet oplevede foreningens floorball-afdeling stigende interesse, og det ærgrede naturligvis hovedformand Poul Nielsen, da alle aktiviteter måtte sættes i bero.

"Vi var så småt ved at få en børneafdeling i floorball op at stå, så det var jo virkelig ærgerligt, at vi måtte lukke ned. Sådan var det jo i alle afdelinger, så vi har jo brugt tiden til at tænke over, hvordan vi kommer videre," fortæller Poul Nielsen.

Flere floorballere

En af de måder, FC Grenaa skal bevæge sig fremad på, er ved at blive mere synlige. Til den øvelse har foreningen netop modtaget en sum på 10.150 kroner fra DIF og DGI's Foreningspulje. De penge skal blandt gå til at markedsføre FC Grenaa på eksempelvis storskærmen ved Lidl i Grenaa, men endnu vigtigere er det at have nogle gode ambassadører for foreningen ude samfundet.

FC Grenaa fremstiller derfor blandt andet t-shirts til børnene i foreningen, så de bedre kan vise deres sportsgren frem for skolekammeraterne. Det er blandt andet i floorball-afdelingen. Den har tidligere blomstret med en hel del medlemmer, men der har de senere år været et fald i antallet af medlemmer. Det vil FC Grenaa gerne lave om på.

"De midler, vi har fået fra Foreningspuljen, skal gå til markedsføring af foreningen til de rette målgrupper. Det blandt andet floorball for børn, som vi rigtig gerne vil udvikle på.

FC Grenaa er en forening for alle, og vi vil rigtig gerne fortælle, at der naturligvis også er masser af plads til pigerne og kvinderne, for det vigtigste er, at alle kan indgå i et socialt fællesskab," noterer Poul Nielsen.

Nye muligheder

Netop fællesskabet led som alle andre foreninger et knæk under coronanedlukningen. Den kommende tid skal således også markere, at FC Grenaa er klar til at komme videre efter en vanskelig periode.

"Vi ved, at der kommer en adfærdsændring på den måde, vi skal være sammen på fremover, og der vil vi rigtig gerne begynde at arbejde på at se mulighederne i de begrænsninger, som ganske givet vil komme. Hvordan det præcis kommer til at se ud, det ved vi naturligvis ikke endnu, men den støtte vi har fået fra Foreningspuljen er et godt afsæt for os til at komme videre og finde ud af, hvordan vi hele vejen rundt i foreningen skal få startet tingene op igen," konstaterer Poul Nielsen.

Fakta

FC Grenaa

Foreningen består af otte afdelinger. Aqua/Aerobic, Badminton, Floorball, Fodbold, Håndbold, Krocket, Bowls og Folkedans.

Har man idéer til nye aktiviteter, som kan være en mulighed under FC Grenaas paraply, er man velkommen til at kontakte foreningen og høre om mulighederne for at afprøve aktiviteten.

Publiceret 10 September 2020 11:10