Glesborg Skole.

Glesborg Skole. Pressebillede

Debat: Lys på overbygningsskole i Glesborg

Af
Mads Nikolajsen

Gruppeformand for SF i Norddjurs Kommunalbestyrelse

DEBAT SF vil til anden behandling af Norddjurs budget foreslå: ”Muligheden for at genoprette folkeskoleoverbygning i Midten af kommunen på Glesborg skole i samarbejde med overbygningsskolen Søndre i Grenaa undersøges.”

Et stærkt forældresamarbejde, der kalder sig Folket for Folkeskolen fra hele område Midt, kæmper nu for samling omkring Glesborg skole, inklusiv overbygning. Forældre der står til at miste deres folkeskole i Ørum og forældre fra hele område Midt, arbejder for dette.

SF har kæmpet for både Ørum og Glesborg skole, og for at der skal være tre folkeskoleoverbygninger i Norddjurs ikke bare to. Den som ikke finder sig til rette på den store overbygning i Grenaa eller Auning skal have et folkeskole alternativ. Kampen for Ørum vurderer vi tabt. Nu er det afgørende med én velfungerende folkeskole i Midten i Glesborg – så ikke to trækker hinanden ned.

Det er opløftende og godt for området, at Børneby Midt bestyrelsen og folkeskole tilhængere forleden besluttede at arbejde for ét samlet tilbud.

Til jeres ønske om en lokal overbygning siger SF: Vi ønsker at muligheden for at overbygning i Glesborg i samarbejde med overbygningsskolen Søren Kanne-Søndre i Grenaa undersøges.

Med Søndre skole: fordi den store overbygningsskole har lærere, fag og faglokaler, der giver bredde og kvalitet, som en mini-overbygning ikke har fuldt ud. Alle 7.-9. klasser skal have kvalitet, ikke discount. Kan Søndre levere lærere til udvalgte fag i Glesborg? Kan klasser eller hold ”busse” til faglokaler en gang i ugen? Den slags håber jeg vi kan få kulegravet hurtigt.

Det er sagt fra start og det har vist sig klart: Det er for smalt med bare to overbygningssteder i Norddjurs.

Det er på tide vi i Norddjurs laver skolepolitik med borgerne og med skoleverdenen, og ikke imod.

Publiceret 10 September 2020 15:11