Fra Horsens kom duoen Capo 2 på besøg hos Jette og Lars Møller i Djursgade.

Fra Horsens kom duoen Capo 2 på besøg hos Jette og Lars Møller i Djursgade. Foto: Søren Andersen

Solid opbakning til musik i haverne

17 haver på Djursland fik besøg af musikere

Af
Søren Andersen

GRENAA For Grenaa Gademusiker Festival 2020 var corona-pandemien dårligt nyt. Forsamlingsforbuddet og de andre restriktioner, som covid-19 har ført med sig, betød at den ordinære festival måtte aflyses.

Men krise eller ej, folk vil gerne underholdes med levende musik. Hvad gør man så? Når folk ikke måtte samles i gaderne og opleve musikerne der, så kunne man jo sende musikerne hjem til deres publikum. Gademusikerfestivalen søgte derfor haveejere, der ville dele musikoplevelsen med naboer og venner og sørge for, at antallet af forsamlede svarede til myndighedernes anbefalinger.

"Vi fik tilsagn fra et tilstrækkeligt antal haveejere, og Norddjurs Kommune støttede ideen. De udvalgte haveejere kunne nu invitere naboer, byboere, familie og venner til festival i egen have. Var man ikke blandt de heldige, der var inviteret til en havekoncert, så kunne man følge de optrædende musikere på Grenaa Gademusiker Festivals hjemmeside og facebookside, hvor der var livesending i tre timer," fortæller Poul Rønholt fra foreningen.

Der var arrangeret optræden med gademusikanter i 17 haver på Djursland, og man skønner, at 500 til 600 var til stede i haverne. Den streamede livesending på facebooksiden er der blevet klikket ind på cirka 8000 gange.

"Det er vores vurdering, at haveejerne har været meget glade for den form, som festivalen fik, når det ikke kunne være anderledes. Det er en anden form for oplevelse, man får, når man sidder og lytter til en musiker eller gruppe, end når man går gennem gaderne og stopper op foran en optrædende kunstner. Hver form har sine kvaliteter. Musikerne var meget glade for at komme ud og spille. Deres mulighed for offentlig optræden er stærkt begrænset. De nød den særlige kontakt de kunne få med et siddende og lyttende publikum," siger Poul Rønholt.

Publiceret 06 September 2020 15:07