Den traditionelle hygge med masser af mennesker i Grenaas gade i forbindelse med gademusikerfestivalen bliver desværre ikke til noget i år. Hyggen og musikken flyttes i stedet hjem i private haver. Arkivfoto

Den traditionelle hygge med masser af mennesker i Grenaas gade i forbindelse med gademusikerfestivalen bliver desværre ikke til noget i år. Hyggen og musikken flyttes i stedet hjem i private haver. Arkivfoto

Gademusikanterne rykker ind i baghaverne

Alternativ version af festivalen giver masser af havehygge

Grenaa Ligesom alle andre har Grenaa Gademusiker Festival været nødt til aflyse det planlagte arrangement på grund af Covid-19. Heldigvis har Norddjurs Kommune været lydhør, da Gademusikerfestivalen kom med en ny ide:

Når publikum ikke måtte samles i byens midte og høre gadens musikanter, så kunne man jo stedet for sende gademusikanterne hjem til folk. Det skriver Grenaa Gademusiker Festival i en pressemeddelelse.

Musik i haverne

Flere borgere har stillet deres baghaver til rådighed, og således har haveejere i Grenaa meldt sig, mens der også i Stenvad, Ebeltoft og Tirstrup. Gjerrild, Bønnerup og Glesborg kommer musik i haverne.

Haveejerne inviterer naboer og venner – 30 til 50 personer – til et privat arrangement, hvor tre gademusikere kommer forbi i løbet af en periode på tre timer.

Hygge i haven

Det er Grenaa Gademusiker Festival, der har engageret de musikere, der skal optræde i haverne. De udvalgte solister og grupper har alle tidligere optrådt ved en af de festivaler, der de sidste fem år har været afholdt i byen.

Den alternative version af gademusikerfestivalen foregår på lørdag 29. august.

Forventningerne fra arrangørerne er, at et passende antal gæster hygger sig i haven i godt selskab, holder afstand og nyder det musiske fællesskab. Måske er en picnickurv indenfor rækkevidde, drikker et glas med sin nabo, anerkender de tre musikeres optræden og takker værten efter tre timers underholdning.

Følg med på Facebook

Djurslands Bank har desuden gjort det muligt for alle, at blive en del af den alternative gademusikerfestival.

Det bliver således muligt at følge de optrædende i haverne live på tv. Der sendes streamet tv på Grenaa Gademusiker Festivals Facebookside lørdag eftermiddag 29. august fra klokken 13.00 – 19.30 med indlagte pauser.

SC

Publiceret 26 August 2020 10:00