Erhverv Grenaa opfordrer virksomhederne i Norddjurs til at svare på Dansk Industris årlige undersøgelse. Modelfoto

Erhverv Grenaa opfordrer virksomhederne i Norddjurs til at svare på Dansk Industris årlige undersøgelse. Modelfoto DragonImages - stock.adobe.com

Debat: Husk at svare på Dansk Industris undersøgelse

Af
Johnny Kjærgaard

Formand for Erhverv Grenaa

DEBAT Spørgeskemaerne til Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima er i disse dage ved at blive sendt ud. I Erhverv Grenaa håber vi, at de virksomheder, der modtager skemaet, vil besvare og indsende det, da en høj stemmeprocent i sig selv, tæller positivt på kommunens samlede placering. Og med en placering sidste år som nummer 87 ud af 93, har vi fortjent et løft. En del af undersøgelsens resultat er baseret på statistik, resten på de besvarelser DI får fra deres udsendte spørgeskemaer. 2/3 af analysen kommer fra ni hovedkategorier i et lige mix af konkrete data og subjektive besvarelser.

Den resterende 1/3 af det samlede resultat stammer fra besvarelsen af et enkelt spørgsmål: »Hvor tilfreds er du alt i alt med din kommunes erhvervsvenlighed?«.

Det betyder, at hvis man svarer relativt negativt, fx i området byggesagsbehandling, og lader eventuelle negative erfaringer herfra smitte voldsomt af på spørgsmålet om, hvor tilfreds man generelt er med Norddjurs Kommunes erhvervsvenlighed, bliver det samlede resultat dårligt. Derfor håber vi, at de, der udfylder skemaet, vil være fair og realistisk positive i deres vurdering af netop det spørgsmål.

Vi skal vise verden, at vi med vores virksomheder overordnet er glade for at være her i kommunen. Samtidig vil vi også fortsat have lov til at være kritiske samt have retten og pligten til at melde en given kritik ind til kommunen.

Publiceret 12 August 2020 11:00