34-årige Rasmus glæder sig til at være med til at udvikle Dagli`Brugsen i Vivild, der har stort potentiale som nærområdets dagligvarebutik. Foto: John Pedersen

34-årige Rasmus glæder sig til at være med til at udvikle Dagli`Brugsen i Vivild, der har stort potentiale som nærområdets dagligvarebutik. Foto: John Pedersen

Rasmus på 34 år er ny uddeler i Dagli`Brugsen Vivild

Kommer med masser af erfaring fra tidligere job som uddeler i henholdsvis Bønnerup og Fjellerup

Af
John Pedersen

VIVILD Det er en mand med masser af Coop-erfaring, der har taget over som uddeler i Dagli`Brugsen i Vivild.

Fra 1. august har 34-årige Rasmus Juul Jepsen haft nøglen til chefkontoret på førstesalen, der blev ledig, da hans forgænger Steen Timm tidligere på sommeren rykkede sine teltpæle længere mod nord for at overtage en brugsforretning i Klejtrup.

Tredje uddelerjob

Det er en mand med stort lokalkendskab, der tager over, idet Rasmus er født og opvokset i Auning, ligesom han har været souschef i Dagli`Brugsen i Allingåbro og uddeler i brugsbutikkerne i både Bønnerup og Fjellerup.

Rasmus har de seneste 15 år boet med sin familie og parrets tvillinger på to et halvt år i Hevring, så han får ikke langt til jobbet. Kun sølle fem kilometer.

Begyndte i Auning

Som kun 14 år gammel blev Rasmus ansat som ungarbejder i SuperBrugsen i Auning, hvor han gik til hånde med blandt andet til opgave at gøere rent, vaske af og op i slagterafdelingen, der dengang havde den navnkundige Peter Hadsund som slagtermester.

Da Rasmus fyldte 18 år blev han sagt op, men blev straks efter genansat, nu som voksen.

Et kortere grundforløb på skole i Aarhus som svagstrømstekniker fik sig ret hurtigt en ende, og Rasmus besluttede sig for at satse på købmandsvejen, der sagde ham meget mere.

Leder-aspirant i Coop

Tilbage i SuperBrugsen nu for fuld kraft, sad Rasmus nu blandt andet ved kassen og som lukkeansvarlig.

Efter en tre års tid fik Rasmus et tilbud om at komme ind på Coops uddannelse som leder-aspirant.

Den fandt sted over en række forløb på tre dage ad gangen i en periode på to år i Middelfart på Coops kursuscenter.

Herefter kunne Rasmus kalde sig for leder-aspirant og siden er fulgt hans karriere gennem Coop-forretninger rundt om på Djursland.

Tur til storbyen

Men det første step var Vesterbro Torv i Aarhus, hvor Rasmus lærte en lidt anden stil at kende.

By afløste land og her kendte man ikke på samme måde sine kunder.

"Her snakkede man ikke med kunderne, der var i butikken for at handle. På landet er der også plads til en god snak og man kommer til at kende hinanden", fortæller Rasmus, der imidlertid er glad for at han har fået tiden og erfaringer fra Aarhus med i sin bagage.

Souschef i Allingåbro

Efter tre år i storbyen vendte Rasmus tilbage til Djursland.

Nu som souschef i Dagli`Brugsen i Allingåbro. En stilling han bestred i omkring tre år. hvorefter han i 2014 rykkede nordpå til Bønnerup for at indtage sig første chefjob som uddeler i en alder af 28 år.

Her overtog han efter en uddeler, der havde været drevet af den samme person i 21 år.

Flere af de ansatte havde også været der i 18 og 19 år, så rasmus kom jo lidt med nogle nye. friske tanker.

Men det gik fint og det resulterede i, at en af de ansatte, der havde tænkt sig at gå på efterløn, valgte at blive også med den nye uddeler i førertrøjen.

Bønnerup var en typisk brugs med ekstra tryk på om sommeren med de mange sæsonkunder.

Efter tre år, fortsatte Rasmus i 2017 sin personlige Coop-rejse. Nu til Dagli`Brugsen i Fjellerup, der i endnu højere grad end Bønnerup kan betegnes som en butik, hvor omsætningen for alvor sprænger rammerne i sommerferietiden mens der i februar kan være lidt langt mellem kunderne.

Flere nyheder på hylderne

Med sin bopæl i Hevring havde Rasmus set mulighederne i Vivild, men de kom så en postgang tidligere end ventet, da Steen tidligere i år besluttede sig for at drage nordpå.

Rasmus Juul Jepsen ser sig selv som den synlige købmand, der gerne vil møde og få sig en snak med kunderne i butikken. Mens han ser også sig selv som en aktiv del i lokalområdet og samarbejdspartner med foreningslivet.

Rent forretningsmæssigt vil Rasmus fortsætte med at udvikle mad-konceptet fra de senere år, ligesom han ønsker at give butikken et løft blandt andet ved at præsentere flere nye og spændende kød-produkter og i det hele taget nyheder på mange andre fronter.

Alsidighed og afveksling for kunderne, der kommer i butikken er et af nøgleordene i den nye uddelers personlige tilgang til det at drive en moderne dagligvarebutik.

"Vi vil gerne være lidt skarpere på priserne og sprælle lidt mere for at få nogle varer, som man ikke nødvendigvis altid ser i disken i en Dagli`Brugs".

En aktiv bestyrelse

Den nye uddeler i Vivild glæder sig over sine erfarne medarbejdere, der er en utrolig stor hjælp for en ny købmand i butikken.

Desuden roser han den lokale bestyrelse, som er utroligt aktive og super-ambassadører for Dagli`Brugsen og gerne giver en hånd med, når der skal afvikles en lille kampagne, der kræver lidt flere hænder.

Dagli`Brugsen i Vivild er ejet direkte af Coop i modsætning til flere andre, der drives af en lokal bestyrelse i samarbejde med uddeleren.

Publiceret 05 August 2020 09:00