Kaptajn Jan-Eric Alsén kan se frem til at tage imod flere rejsende ombord på Stena Nautica efter coronarestriktionerne er lempet.

Kaptajn Jan-Eric Alsén kan se frem til at tage imod flere rejsende ombord på Stena Nautica efter coronarestriktionerne er lempet. Foto: Mads Frost, Ritzau Scanpix

Genåbning af grænserne sætter gang i Stena Lines færgetrafik

Stena Nautica får mere at sejle med mellem Grenaa og Halmstad

Af
Søren Andersen

GRENAA Danskere og svenskere kan nu rejse mere frit landene imellem. Det vækker glæde hos Stena Line, der har sejlet fortrinsvis med gods under hele nedlukningen og nu forventer øget interesse for at rejse over Kattegat.

Efter 139 dage med historiske restriktioner har Danmark igen åbnet op for rejser til hele Sverige, og ligeledes fraråder Sverige ikke længere rejser til Danmark. Det giver ferieglade danskere og svenskere mulighed for nu at kunne rejse med Stena Line på tværs af landegrænserne under mere normaliserede forhold end længe.

"Vi har forberedt os på genåbningen i flere måneder, så vi er meget lettede over beslutningen og er mere end klar til at byde flere rejsende velkomne ombord på vores færger mellem Danmark og Sverige. Vores færger har været en vigtig del af turismen og sammenhængskraften i regionen i næsten 60 år, og vi ved, at der er et stort savn og en stor interesse i at rejse, især til vores nabolande," siger Carl Mårtensson, pressechef hos Stena Line.

Forventer stigning i bookinger

Efter nyheden om genåbningen af grænserne, forventer Stena Line en stigning i bookingerne på deres to ruter Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad, hvor færgerne fortsat sejler med reduceret passagerkapacitet for at kunne opfylde anbefalinger om social afstand og sikre gæsternes sikkerhed.

"Vi har tidligere set, at lempede rejsebegrænsninger hurtigt har vist sig tydeligt i vores bookinger, og vi er overbeviste om, at vi også nu vil opleve en stigning i reservationerne fra både danske og svenske gæster," siger Carl Mårtensson.

For første gang siden nedlukningen er to afgange fra både dansk og svensk side mellem Frederikshavn og Göteborg lørdag den 1. august fuldt bookede i forhold til den nuværende reducerede passagerkapacitet. I Grenaa forventer Stena Line en roligere start. Normalt må Stena Nautica sejle med 600 passagerer, men for tiden kun 270, men der er normalt mellem 200-300 passagerer på færgen nu. På søndag sejler Stena Nautica klokken 13.35 med 40 danske biler ombord fra Grenaa.

Kundernes sikkerhed ombord er fortsat i højsædet og ombord på Stena Lines færger vil der fortsat være en række særlige foranstaltninger, så rejsende trygt kan færdes ombord. Disse foranstaltninger er gældende i hele Stena Lines flåde, inklusiv alle fartøjer i drift mellem Danmark og Sverige.

Publiceret 31 July 2020 13:48