Mads Plougmann og Per Larsen har i 25 år arbejdet sammen i Frugtlageret Grenaa, der nu kan holde jubilæum.

Mads Plougmann og Per Larsen har i 25 år arbejdet sammen i Frugtlageret Grenaa, der nu kan holde jubilæum. Foto: Søren Andersen

25 år med frugt og grønt

Frugtlageret Grenaa fejrer jubilæum

Af
Søren Andersen

GRENAA De kendte hinanden fra både fodboldbanerne i Grenaa og Åstrup og arbejdet hos frugtgrosserer Erik Sørensen, hvor de sammen stiftede bekendtskab med frugt og grønt.

Så da Mads Plougmann 1. august 1995 etablerede sig som selvstændig med Frugtlageret Grenaa i lokaler på Vestervej i Grenaa, hvor der tidligere holdt busser og lastbiler i garage, var Per Larsen klar til at følge med.

Nu kan de så sammen markere, at de første 25 år er gået - dog startede Per Larsen i 1995 først en uge senere, fordi han skulle holde sommerferie - i dag ville han uden tvivl kalde den slags for slendrian og sjusk.

Jubilæerne markeres med reception på Vestervej 20 fredag 31. juli fra klokken 13-18.

De første år lejede Mads Polugmann sig ind hos vognmand Vagn Olesen, men siden købte han ejendommen, hvor firmaet altid har holdt til.

Dengang var branchen for frugt og grønt anderledes end i dag. Det var lig med meget tidligere ture til auktionen hos Gasa i Aarhus, hvor man skulle være klar til at byde for at få friske forsyninger med hjem. I dag handler man direkte med en importør eller hos avlerne. Og Mads Plougmann er med sit købmandstalent altid klar til at gøre en god handel - også selv om den involverer et lastvognstræk fra Spanien til Grenaa med appelsiner eller vandmeloner, hvis prisen er den rigtige og pengene kan hentes hjem igen med en effektiv indsats i telefonen.

I mange år var Frugtlageret Grenaa leverandør af årets første danske kartofler, men der er ikke længere samme opmærksomhed som tidligere om fænomenet. Øget brug af drivhuse og nye sorter har gjort, at man hele året kan købe danske tomater og agurker.

Firmaet har kunder i hele Norddjurs og Syddjurs - og der leveres til både restauranter, dagligvarebutikker, kantiner, skoler og arbejdspladser, hvor især frugtordninger er et populært tilbud til medarbejderne.

Publiceret 31 July 2020 11:21