Gitte Frisk og Helle Jørgensen - og hunden Karla - glæder sig til fred og ro på Anholt.

Gitte Frisk og Helle Jørgensen - og hunden Karla - glæder sig til fred og ro på Anholt. Foto: Søren Andersen

Gratis billetter? - vi var taget til Anholt alligevel

Kamp om parkeringspladserne på Grenaa Havn, når Anholt lokker

Af
Søren Andersen

GRENAA Et stort politisk flertal på Christiansborg lancerede en sommerpakke for at forsøde tilværelsen for de mange danskere, der mere eller mindre frivilligt skulle holde sommerferien i Danmark - og med i pakken er gratis færger for gående og cyklister i juli måned.

Men da avisen tog et smut på Grenaa havn før Anholt-færgens afgang til Kattegatøen, lykkedes det ikke at finde et eneste eksempel på, at de gratis færgebilletter havde betydning for valget af feriemål.

"Vi er vant til at komme på Anholt, og har holdt ferie der i 10 år i et sommerhus. Vi var taget til Anholt uanset om der var gratis billetter eller ej, og vi vidste faktisk ikke, at man kan få billetprisen refunderet. Vi skal over og opleve naturen, slappe af med fred og ro - og spise god mad. Efterhånden har vi tilegnet os så mange traditioner, at vi laver det samme år efter år. Det er det, vi holder af. Trænger vi til fest og ballade, tager vi bare på en tur til havnen på Anholt," siger Gitte Frist og Helle Jørgensen fra Støvring i Nordjylland.

Bagagen afslører dog, at der også skal arbejdes på forbedringer i sommerhuset under opholdet på Anholt.

Og de to runder af med at sige, at for dem at se mangler Anholt absolut intet som feriemål. Man må aldrig begynde at bygge svømmehal eller vandland, hvis øen skal bevare sit særpræg.

Ren afslapning

Det gælder dog ikke for Jack Rasmussen fra Ålsø, der skal slappe af med gode venner.

"Jeg var også taget afsted, selv om der ikke var gratis billetter. Jeg skal bo på "Ternen" - den nyligt afdøde Dynamit Åges skib - fordi jeg er ven med hans søn Morten. Det bliver ren afslapning - og vi skal nok have en Anholt Gin eller to," siger Jack.

Lige inden afgang, drøner en bil ind på pladsen foran færgen - med et hold unge københavnske venner, telt, madresser og masser af bagage.

"Vi skal bo i telt på campingpladsen og have det sjovt med vennerne. Flere af os har ikke været på Anholt før, så det bliver spændende for os. Er det rigtigt, at vi kan få pengene tilbage for færgebilletterne. Det vidste vi ikke," lyder det fra det unge hold - hvorefter den mandlige chauffør runder af med et godt spørgsmål.

"Ved du, hvor jeg kan parkere bilen?"

Og eneste råd til ham er at gøre som de andre - køre rundt på parkeringspladsen på havnen og håbe på en plads - eller parkere lidt utraditionelt, som andre i nød har gjort det.

Publiceret 24 July 2020 11:47