Direktør i Kattegatcentret i Grenaa, Helle Hegelund Knudsen, glæder sig over, at politikernes sommerpakke har givet akvariet i Grenaa en hjælpende hånd oven på coronanedlukning.

Direktør i Kattegatcentret i Grenaa, Helle Hegelund Knudsen, glæder sig over, at politikernes sommerpakke har givet akvariet i Grenaa en hjælpende hånd oven på coronanedlukning. Foto: Morten Lau-Nielsen, Ritzau Scanpix

Gæster booker tid i Kattegatcentret

Sommerpakken har givet akvariet i Grenaa en hjælpende hånd

Af
Søren Andersen

GRENAA Turen går til Danmark lyder dette års ferietema - grundet corona og en sommerpakke fra et flertal på Christiansborg, som har halveret billetprisen - også hos Kattegatcentret i Grenaa, som derfor oplever et stigende antal gæster i denne periode. Og giver som forklaring en en kombination af vejr, danske ferierende og rabatordning.

"Men sommerpakken er uden tvivl en hjælpende hånd," siger direktør i Kattegatcentret Helle Hegelund Knudsen til JP Aarhus.

De første to uger i juli har Kattegatcentret haft besøg af cirka 26.000 gæster. I samme periode sidste år lå gæstetallet på ca. 17.600. Det er usædvanlig mange gæster for perioden, oplyser akvariet.

For at undgå kødannelser og et tætpakket center, hvor det er muligt at overholde de sundhedsmyndige retningslinjer, har Kattegatcentret indført halv kapacitet og et særligt tidsregistreringssystem her i højsæsonen.

"Det har vi valgt at gøre for at undgå kødannelser og potentielle afvisninger i døren, som man har set andre steder. Her kan gæsterne booke sig ind i et bestemt tidsrum, og så kan de blive lukket ind stort set med det samme. Det er blevet godt modtaget, for så ved folk, at de er garanteret at kunne komme ind på et tidspunkt," siger Helle Hegelund Knudsen til JP Aarhus.

På trods af stigende besøgstal har akvariet stadig et stort efterslæb fra den tre måneder lange nedlukning.

Det betyder, at Kattegatcentrets samlede besøgstal for 2020 ligger væsentligt lavere end på samme tid sidste år. I 2019 havde Kattegatcentret ca. 71.600 besøgende pr. den 15. juli. I år er tallet ca. 56.700, og der er således tale om ca. 15.000 færre gæster i forhold til sidste år.

"Vi håber at kunne indhente noget af det tabte i de kommende uger. Efteråret tør vi slet ikke spå om," lyder det fra akvariet i Grenaa.

Publiceret 24 July 2020 14:54