Filialdirektør Daniel Lilleris fra Nordea i Grenaa var en populær gæst, da han kom med 11.625 kroner til seniorerne i Bønnerup.

Filialdirektør Daniel Lilleris fra Nordea i Grenaa var en populær gæst, da han kom med 11.625 kroner til seniorerne i Bønnerup. Pressebillede

Nordea støtter seniorerne i Bønnerup

Nu kan medlemmerne komme på en tur til det vestjyske

Af
Søren Andersen

BØNNERUP Filialdirektør Daniel Lilleris fra Nordea i Grenaa var en populær gæst, da han kom forbi Bønnerup Strand Seniorklub med en check på 11.625 kroner, som sikrer klubben en planlagt bustur gennem landet til Vemb.

Bønnerup Strand er en lille by, men med et meget aktivt foreningsliv. Skal der ske noget i sådan et lille samfund, må de frivillige ildsjæle træde til. Allis Eliasen er en af de frivillige som aktivt er gået ind i arbejdet med seniorklubben. Opbakningen til klubben er overvældende både fra klubbens medlemmer, fra de lokale, Norddjurs Kommune og nu Nordeafonden

"Støtten betyder, at vi kan skabe en oplevelse udover det sædvanlige med en længe ønsket udflugt hvor vi kan styrke vores livsglæde og sammenhold ved en fælles oplevelse til Vestjylland. Vi skal opleve Hornvarefabrikkens spændende 200-årige historie med husflidsarbejde i de fattige egne med økonomiske kriser og verdenskrige. Ligeledes skal vi besøge fru Pedersens Have i Vemb, haven er kåret til Danmarks smukkeste have. En to tønder land stor landbohave i engelsk stil, der emmer af romantik, med masser af spændende stilleben, opstillinger med antikviteter og genbrug," siger Allis Eliasen.

Trods corona-situationen er medlemmerne traditionen tro til kaffebord i haven på Sandbanken. Efter kontakt til corona hotline fandt man ud af, at forsamlingsreglerne fint kan overholdes ved et lille kaffemøde i haven.

For alle over 50 år

Bønnerup Strand Seniorklub er en aktiv klub for alle over 50+. som mødes i Kulturcafeen til hyggeligt samvær med en kop kaffe og en snak på tværs af bordet med musik og fællessang samt hyggelige kort og brætspil. En anden del af klubbens aktiviteter er ”Spis frokost sammen”, foredrag, sang og musikarrangementer. Ligesom man fejrer de forskellige højtider.

Efterårets nye tiltag er projektet ”Bevæg dig for livet”, i samarbejde med Norddjurs Kommune og DGI, motion for seniorer med samvær og bevægelse, introduktion til stolegymnastik, curling og indendørs petanque. Projektet indeholder en foredragsrække med blandt andet Marlene Bak fra DGI, der fortæller om vigtighed af bevægelse og motion. Pernille Møgelvang Dohn fortæller om hvordan man skal tackle det at blive ældre, med sygdom og ensomhed, både når det gælder sig selv og sin familie. Læge Peder Olesgaard der har skrevet bogen ”Plovfurelægen”, holder foredrag om sit liv som læge, både i privatpraksis, sygehuse og udsendt på Grønland og Færøerne. Peder Olesgaard har udfyldt sit senior liv med at skrive sine erindringer for derved at få indhold og glæde i sit liv.

"I sommerens program byder vi på mange gode oplevelser, Vi vil forsøge at arrangere to-tre lokale ture afhængig af vejret. Vi kører en lokal tur gennem Gjerrild til Hjembæk videre til Fornæs Fyr og ender med et besøg i Grenaa Klitplantage med medbragt madkurv, og vi besøger Rosenhaven i Homå," siger Allis Eliasen.

Bønnerup Strand Seniorklub håber med årets nye program for efteråret at fastholde medlemmer og inspirere nye til at møde op og opleve det hyggelige sociale samvær og nye tiltag.

Vil andre høre om muligheden for, at søge støtte fra Nordea Fonden, kan man kontakte Daniel Lilleris i Nordea-filialen på Torvet i Grenaa.

Publiceret 13 July 2020 10:29