Det første hold, som er uddannet på skolen i Grenaa.

Det første hold, som er uddannet på skolen i Grenaa. Pressebillede

Første hold uddannet i Grenaa

Social- og Sundhedsskolen holdt forsinket dimissionsfest

Af
Søren Andersen

GRENAA Glæden var stor, da Social- og Sundhedsskolen i Grenaa fejrede deres nyuddannede social- og sundhedsassistenter og -hjælpere efter lidt coronaforsinkelse.

Social- og Sundhedsskolen i Grenaa var fyldt glade dimittender og familier, der med god afstand og håndsprit holdt dimission. Eleverne blev egentlig allerede færdige med uddannelsen tilbage i maj måned, men på grund af covid-19 var skolen som så mange andre steder lukket ned og elever har derfor måtte vente lidt ekstra med fejringen.

Lise Prang Sørensen er en af eleverne, der fik overrakt sit eksamensbevis. Efter en anderledes afslutning på uddannelsen, hvor forberedelsen til den afsluttende eksamen foregik hjemme foran computeren frem for sammen med klassekammeraterne, var hun glad for at kunne fejre uddannelsen sammen med de andre.

"Det er rigtig hyggeligt at skulle mødes og få rundet af. Vi har jo været sammen som klasse i nogle år, så det er rart at få sluttet rigtigt af," siger Lise Prang Sørensen.

Arbejde med mennesker

Hendes lyst til at arbejde med mennesker fik hende til at vælge en uddannelse som social- og sundhedsassistent.

"Det er spændende at arbejde med mennesker og ingen dage ligner hinanden. Man skal kunne rigtig mange forskellige ting og holde hovedet koldt. Der ligger også en høj faglighed i faget og det er spændende at kunne udvikle sig selv hele tiden," siger hun.

Lise Prang Sørensen og resten af hendes hold er de første social- og sundhedsassistenter som Randers Social- og Sundhedsskoles afdeling i Grenaa uddanner, efter uddannelsen i 2017 gik fra at være en overbygning til social- og sundhedshjælperuddannelsen, til at blive en selvstændig uddannelse.

Uddannelseschef på Randers Social- og Sundhedsskole Dorte Greve Engsig har set frem til at kunne dimittere det første hold fra skolen i Grenaa.

"Vi er utroligt stolte over, at vi nu kan sende så dygtige social- og sundhedsassistenter ud i verden. Med coronakrisen er der mere end nogensinde brug for dygtige og dedikerede medarbejdere i velfærdssektoren og vi er glade for at kunne tilbyde uddannelsen her i Grenaa og bidrage til at løse en vigtig samfundsopgave," siger hun.

Publiceret 13 July 2020 10:15