Musikken var på gaden sidste år - men i år sker det i haverne. Her er det de lokale musikere i

Musikken var på gaden sidste år - men i år sker det i haverne. Her er det de lokale musikere i "Hon Til Kaffen". Foto: Søren Andersen

Gademusik hjem i haven

Corona aflyste festival - men musikken vil spille alligevel

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa Gademusiker Festival har fundet på et nyt unikt koncept, hvor musikken kommer ud til dig. Tanken er opstået som en reaktion på at festivalen ikke kan afholdes på normal vis - grundet corona. Der skal være gademusik alligevel, men nu i stedet på ny måde.

Ideen er i sin enkelthed, at når borgerne ikke har mulighed for at opleve gademusikerne på de små scener på gaderne i Grenaa, så må gademusikerne jo komme ud til borgerne. For det er vigtigt at fastholde det musiske fællesskab i disse tider, mener arrangørerne.

"Vi inviterer haveejerne til at holde Gademusiker Festival i deres Baghave. Haveejeren gør sin have klar til at modtage gademusikeren og inviterer naboer og andre i det lokale område til den musikalske event. Det er det lokale fællesskab og ikke en privat fest, der er sigtet. Så vil du være med til at skabe glæde hos byens borgere – så meld dig som potentiel arrangør af gademusik i baghaven," siger Poul Rønholt fra arrangørgruppen.

Norddjurs Kommune støtter op om arrangementet, som skal løbe af stabelen 29. august - og er man interesseret i musik, så er fristen 4. august.

Grenaa Gademusiker Festivals arrangørgruppe er Kulturhuset Pavillonen, Djurs Musik og Event Forening, Handel Grenaa og Kulturskolen med Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs som aktive samarbejdspartnere.

Publiceret 10 July 2020 14:18