Omstændighederne tillader ikke en traditionel open by night, men alligevel skal der nok blive masser af hygge på en forhåbentlig lun sommerdag i centrum af Grenaa.

Omstændighederne tillader ikke en traditionel open by night, men alligevel skal der nok blive masser af hygge på en forhåbentlig lun sommerdag i centrum af Grenaa.

Grenaa gør sig klar til stor handelsdag

2020 er et anderledes år på alle måder, men derfor kan man jo sagtens hygge sig alligevel

Af
Simon Carlson

Grenaa I disse corona-tider må man indrette sig efter nogle anderledes omstændigheder, og sådan er det også for Handel Grenaa.

De arrangementer, som traditionelt trækker rigtig mange mennesker til byen, må tilpasses for at undgå alt for store forsamlinger på samme tid. På fredag 3. juli skulle Grenaa centrum egentlig have summet af open by night, men Handel Grenaa har vurderet, at risikoen for at skabe for store forsamlinger er for stor. Det fortæller koordinator Daniel Skjødt.

"Risikoen er for stor til, at vi tør lave open by night, fordi folk typisk tager i byen på de samme tidspunkter. I stedet laver vi en stor handelsdag, fordi rigtig mange skriger jo på, at der skal ske mere og butikkerne bløder, men samtidig skal vi også respektere corona og restriktionerne," siger Daniel Skjødt.

Bedre flow

Det gør Handel Grenaa ved at fokusere mere på nogle af de tidspunkter, hvor der typisk ikke er så mange folk i byen. På den måde håber handelsstandsforeningen, at det kan lykkes at skabe et mere kontinuerligt flow af handlende i byen i løbet af dagen.

"Vi kører med en 14 timers handelsdag, der starter klokken 8 og slutter klokken 22. Fra morgenen klokken 8 deler vi gratis rundstykker ud til de første 250 mennesker, der har lyst til at komme tidligt ud og handle. Vi slutter handelsdagen klokken 22 for at undgå, at det bliver den store fadølsfest, som open by night jo også er. Vi håber på, at vi bedre kan styre tilløbet af folk i løbet af dagen på denne måde," forklarer Daniel Skjødt.

Hyggen sikret

Der bliver da også lejlighed til at få masser af hygge i løbet af dagen. Sparekassen Djursland har haft pengepungen oppe og doneret 25.000 kroner til smuksering af byen. De udmønter sig i små lounge-områder på blandt andet Museumstorvet, mens der også bliver plantet hygge i masser af blomsterkrukker rundt om i byen.

Mini-koncerter

Musikalsk bliver der også spillet op. Det sker med en række små koncerter på hver 30 minutter. Hvor koncerterne afvikles afsløres ikke på forhånd, og det er naturligvis også en del af tankerne i forhold til at begrænse antallet af mennesker i forsamlingerne.

"Der bliver koncerter på nogle halvhemmelige lokationer, så man må lytte sig frem for at høre, hvor musikken kommer frem. Det bliver akustiske koncerter i mindre setups, de spiller kun den halve time hvert sted, så folk ikke stimler for meget sammen. Men vi vil gerne have musikken med, for det bidrager til stemningen på en hyggelig sommerdag," konstaterer Daniel Skjødt.

Handel Grenaa har desuden "ambassadører" ude til handelsdagen iført genkendelige tshirts. Deres opgave bliver at bidrage til tryghedsfølelsen, og derfor medbringer de håndsprit til de handlende, mens de også vil være opmærksomme, hvis der begynder at opstå for store forsamlinger rundt omkring.

Publiceret 01 July 2020 11:25