"Mærsk Interceptor" ud for Fornæs - på vej ind til havnen i Grenaa og med møller fra Anholt Havmøllepark i baggrunden. Foto: Søren Andersen

Endnu en kæmpe på vej til Grenaa

"Mærsk Interceptor" får en arbejdsfri periode i havnen i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Tålmodigheden er sat på en hård prøve hos de mange nysgerrige, der gerne runder Grenaa Havn for lige at holde sig opdateret på havnefronten - hvis de da tirsdag gerne skulle nyde synet af endnu en olierig på vej til Grenaa.

For vinden var hård og bølgerne af en pæn størrelse, så slæbebåden, der skal bringe "Mærsk Interceptor" til Grenaa, var på overarbejde - og det gik meeeget langsomt mod havnen.

Olieriggen er endnu et stort og tydeligt symbol på krisen i gas- og oliebranchen. Først var det især havnen i Esbjerg, der tog imod og blev fyldt op, men Grenaa er nu efterhånden også kommet godt med - og alle steder håber virksomheder og underleverendører at sikre sig en luns i form af arbejde og opgaver.

"Mærsk Interceptor" hører til de største i klassen med sine 207 meter lange ben, som kan finde plads på havbunden, når der skal bores. Den er bygget til det barske klima i Nordsøen - og kan rumme et mandskab på 150, når der produceres. Op til 49 meter i sekundet kan den klare uden problemer - og den kan bore ned til 12 kilometers dybde.

Rekorden for boring på en enkelt dag er 1742 meter.

Publiceret 30 June 2020 15:08