Efter et kvart århundrede i spidsen for Anholt Borgerforening har Liselotte Arentz Sørensen valgt at takke af som formand og forlader samtidig også bestyrelsen i borgerforeningen. Liselotte Arentz Sørensen er ikke bange for at komme til at kede sig uden foreningsarbejdet. Hun driver i forvejen tre virksomheder på Anholt. Arkivfoto

Efter et kvart århundrede i spidsen for Anholt Borgerforening har Liselotte Arentz Sørensen valgt at takke af som formand og forlader samtidig også bestyrelsen i borgerforeningen. Liselotte Arentz Sørensen er ikke bange for at komme til at kede sig uden foreningsarbejdet. Hun driver i forvejen tre virksomheder på Anholt. Arkivfoto

Anholt Borgerforenings mangeårige formand takker af

Af
Simon Carlson

Anholt Efter et kvart århundrede som formand og samlet 27 års bestyrelsesarbejde i Anholt Borgerforening, er Liselotte Arentz Sørensen trådt af som formand og helt ud af bestyrelsen i øens borgerforening.

Op til borgerforeningens generalforsamling 18. juni havde Liselotte Arentz Sørensen besluttet, at hun ikke ville stille op til genvalg.

"Jeg tænkte, det var tid til et skifte. Det kunne jeg også se, at der var andre, der tænkte. Jeg har jo siddet i næsten 25 år, og måske ville folk gerne se et andet ansigt, så jeg ville ikke stå i vejen for, at andre kunne få lov at prøve kræfter med arbejdet," siger Liselotte Arentz Sørensen.

Brug krudtet ordentligt

Tankerne om et stop har hun angiveligt haft i et par år, hvor hun flere gange har oplevet, at der er blevet sået lidt tvivl om hendes hensigter i bestyrelsesarbejdet, og spørgsmålet er derfor, om det var helt velvilligt, Liselotte Arentz Sørensen valgte at stoppe.

"Det er ikke, fordi jeg ikke synes arbejdet er spændende længere. Men hvis energien skal gå på mistillid, så bruger man alt for meget krudt på det, og så bruger man ikke energien på at finde løsningsmodeller. Jeg skulle gøre op med mig selv, hvornår jeg kan yde noget, for det er frivilligt arbejde, og det skal gerne være konstruktivt og sjovt. Jeg er ikke gået i vrede, men jeg kunne fornemme stemningen og høre lidt på vandrørene, at det var tid til et skifte, så på den måde er det helt med min gode vilje" konstaterer Liselotte Arentz Sørensen.

Gode resultater

Den afgåede formand kan således se tilbage på en lang formandsperiode, hvor der har været mange svære perioder, men også masser af udvikling. Blandt andet noterer Liselotte Arentz Sørensen, at samarbejdet med de kommuner, som Anholt har hørt under, løbende er blevet markant forbedret. Hvor hun tidligere kunne have en oplevelse af, at kommunen så Anholt som en lænke om foden, er oplevelsen nu i højere grad, at kommunen ser øen som et vigtigt aktiv, der bidrager med positive fortællinger.

En af de rigtig gode historier er kystsikringsprojektet. Borgerforeningen var den store drivkraft i, at det lykkedes at indsamle over en million kroner og overbevise politikerne om, at øen altså mente det seriøst, når de sagde, at behovet for kystsikring var akut.

Derfor ser Liselotte Arentz Sørensen også tilbage på en tid, hvor det, trods ofte vanskelige betingelser, er lykkedes med at få ting til at ske på øen midt i Kattegat.

"Jeg er godt tilfreds med de resultater, jeg har opnået, og jeg synes, det har været smaddersjovt at være på den her rejse med alle mulige forskellige mennesker, der har været med til at løse en masse problemstillinger. Nogle af dem har været svære, for øen passer ikke altid ind i den måde, tingene gøres på rundt omkring. Jeg synes, vi har været gode til at finde de løsninger, så det har været et hammerspændende arbejde," siger Liselotte Arentz Sørensen.

Publiceret 30 June 2020 11:40