Formand for Grenaa Fugleskydningssselskab, Bo Wiedemann, får ikke lov til at byde velkommen til frokosten i teltet på skydepladsen ved Fornæs i år. Corona sætter en stopper for årets fugleskydning.

Formand for Grenaa Fugleskydningssselskab, Bo Wiedemann, får ikke lov til at byde velkommen til frokosten i teltet på skydepladsen ved Fornæs i år. Corona sætter en stopper for årets fugleskydning. Foto: Søren Andersen

Corona stopper årets fugleskydning

For første gang siden 1907 bliver der ikke fugleskydning i Grenaa i år

Af
Søren Andersen

GRENAA To verdenskrige kunne ikke forhindre, at der hvert eneste år siden 1907 den anden onsdag i juli er blevet afviklet fugleskydning i Grenaa, men nu har corona fået endnu en skalp til samlingen over aflyste begivenheder i 2020. I år bliver der for første gang siden selskabets stiftelse i 1907 ikke afviklet skydning til fuglen i Grenaa Fugleskydningsselskab.

Så ingen morgensamling på Torvet, musik og march gennem byen - og ingen lettere opstemte herrer med blazer og stråhat på byens spisesteder efter endt skydning.

Det er restriktionerne og forsamlingsbegrænsningen, der har tvunget bestyrelsen til at træffe den svære beslutning om at aflyse årets skydning på strandengen syd for Fornæs. Så sidste års fuglekonge, Nicolaj Bille Lassen, må vente yderligere et år på at forsvare værdigheden.

Der er netop opkrævet kontingent i den gamle forening - som derfor har besluttet, at generalforsamlingen onsdag 17. februar næste år, holdes med gratis bespisning.

Publiceret 29 June 2020 13:17