TrygFonden Kystlivredning er på Grenaa Sydstran i hele sommerferien. Pressefoto

TrygFonden Kystlivredning er på Grenaa Sydstran i hele sommerferien. Pressefoto

TrygFonden Kystlivredning klar på Grenaa Sydstrand

Livredderne er på vagt hver dag fra kl. 10-18 i skolernes sommerferie og frem til 19. august, hvor de vil passe på badegæsterne og informere om badesikkerhed.

Af
Lars Norman Thomsen

Sommerferien er lige om hjørnet, og i år forventes det, at sommerlandet og strandene særligt bliver fyldt med danske turister. Livredderne glæder sig til at byde velkommen på strandene og hjælpe alle badegæsterne med at få en god og tryg tur i vandet.

Fra 26. juni til 19. august dagligt mellem kl. 10 og 18 skaber TrygFonden Kystlivredning tryghed på udvalgte strande i Danmark, herunder Grenaa Sydstrand.

Trygfondens livreddertårne er bemandet med specialuddannede kystlivreddere og er udstyret med blandt andet hjertestartere, rescueboards og førstehjælpsudstyr.

På stranden markerer livredderne med to rød-gule flag i vandkanten det område, hvor de holder særligt øje, og hvor det derfor er mest sikkert t bade.

"Livredderne har konstant øje på, hvad der foregår i området mellem flagene, så hvis man kommer i nød, er der størst chance for, at det hurtigt bliver opdaget, hvis man bader der. Man kan altid signalere til livredderne ved at vinke, hvis man har brug for hjælp, men det er ikke altid, at man er i stand til det, og derfor opfordrer vi altid til at bade i det afgrænsede område," udtaler Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer alle badegæster til at holde sig løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger i forhold til forebyggelse af coronasmitte og respektere de regler og anbefalinger, der måtte være. Lyt også til de opfordringer, som kystlivredderne måtte komme med i forhold til badesikkerhed og det at skabe en god og tryg oplevelse for alle ved vandet.

FAKTA

  • TrygFondens samlede indsats hedder ”Respekt for vand” og har til formål at nedbringe antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det sker gennem forebyggelse, uddannelse, offentligt redningsudstyr og oplysning, der skal lære danskerne at færdes i, ved og på vandet, samt livredningstjeneste i forbindelse med skolernes sommerferie
  • TrygFonden Kystlivredning er landets førende kystlivredningstjeneste med egne livreddertårne på 37 strande og havnebade i hele Danmark og omkring 200 specialuddannede kystlivreddere. Kystlivredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømmeunion og har eksisteret siden 1998

Publiceret 28 June 2020 15:22