Jonna Bugge Haslund ses her med udsigt ud over Tangkærsøen på stedet hvor musikscenen tænkes opstillet. Foto. John Pedersen

Jonna Bugge Haslund ses her med udsigt ud over Tangkærsøen på stedet hvor musikscenen tænkes opstillet. Foto. John Pedersen

Sommerkoncert ved Tangkærsøen er på vej

Menighedsrådet er langt fremme med forberedelserne

Af
John Pedersen

ØRSTED Musik skal der til. Det var musikeren Lene Leed fra Ørsted ikke i tvivl om, da hun en dag mødte Jonna Bugge Haslund i det naturskønne område Tangkæret og Tangkærsøen, der binder byen sammen med regionens institutioner Tangkær og Huntington samt bostederne for udviklingshæmmede.

Og i Jonna, der også er medlem af menighedsrådet i Ørsted Sogn og kirkeværge, fandt Lene straks en åndsfælle i musikkens betydning for folks velvære.

Ikke mindst i en tid, hvor mange er lidt ensomme fordi de ikke kan mødes med andre som i normale tider.

Musikken er tavs

I en tid, hvor musikken er bragt nærmest til standsning på grund af de begrænsede muligheder for at forsamles på grund af corona-restriktionerne, har de mange lokale musikere ikke haft mulighed for at komme ud og spille og stort set alle musikalske planlagte events, koncerter og festivaller - store som små . er blevet aflyst eller udsat til næste år.

En rigtig god ide

Lene gav udtryk for, at hun godt kunne tænke sig, at der måske kunne arrangeres en lille koncert ned til søen midt i Tangkæret.

Lene og Lars-Erik er blevet et populært musikalsk makkerpar efter en del lokale optrædender. Privatfoto.

Lene og Lars-Erik er blevet et populært musikalsk makkerpar efter en del lokale optrædender. Privatfoto.

Og måske kunne menighedsrådet står for en sådan begivenhed, der naturligvis skal overholde alle de gældende corona-retningslinjer for forsamlinger.

Den tanke tog Jonna straks med sig hjem og fik opbakning i menighedsrådet.

Planlægningen er så vidt, at kommunen og politiet søges om tilladelse - og hvis de som ventet kommer i hus - så bliver der arrangeret en sommerkoncert ved Tangkærsøen torsdag 27. august.

"Det bliver fra klokken 15 og så vil vi gerne, at folk selv medbringer en kaffekurv og et tæppe eller en stol at sidde på", fortæller Jonna Bugge Haslund.

Ud i samfundet

"Kirken må gerne komme lidt ud over kirkebænkere. I menighedsrådet vil vi rigtigt gerne have samarbejder med andre i byen og i forvejen gør vi jo ganske meget i musik blandt andet med store koncerter i kirken", lyder det fra en forventningsfuld Jonna Bugge Haslund, der ikke kan tænke sig en bedre musikalsk scene end ved den skønne sø og midt i det utroligt skønne naturområde.

Hvis det på dagen skulle stå ned i stænger, så er plan B, at koncerten flyttes under tag i Ørsted Kirke.

Musikalsk makkerpar

Lene Leed og Lars-Erik Quortrup er et spændende musikalsk makkerpar, som har mødt hinanden på Tangkær Bomiljø HS i Ørsted hvor Lene er beboer og Lars-Erik er aktivitetsmedarbejder og i den grad noget ved musikken.

Lene har diagnosen Huntingtons Chorea og med sig en stor musikalsk bagage, der blandt andet tæller en tid som leder af musikskolen i Ilulissat i Grønland, hvor hun har boet i 17 år.

Alle, der har hørt Lene synge, kan glædes over hendes fantastiske stemme, der går lige i hjertet på tilhørerne.

Lene synger også egne sange.

Lars-Erik er kendt for et livslangt musikalsk liv bland andet med hedengangne" Montana Band."

I dag er han aktiv i flere sammenhænge som bandet "Le Orhestra" og familieforsamlingen i tre generationer "FamJam" for blot at nævne et par stykker.

Publiceret 28 June 2020 11:33