Lone Ilsø har åbnet

Lone Ilsø har åbnet "Yoga Værket" i fine, nyindrettede lokaler i den gamle kartoffelmelsfabrik. Foto: John Pedersen

Lone åbner "Yoga Værket" i Auning

Får til huse i fine nyindrettede lokale i den gamle kartoffelmelsfabrik

Af
John Pedersen

AUNING Man tror næppe sine øjne, når man første gang får lov til at kigge ind i de lokaler, som Lone Ilsø har fået indrettet til sit Yoga Værket i den gamle kartoffelmelsfabrik i Auning.

Lyse og indbydende er de, så man virkelig får lyst til at kaste sig ud i en træningstime i yoga, selv om det måske ikke lige er noget man har skænket en seriøs tanke tidligere i sit liv.

Den gamle og på alle måder nedslidte fabrik på Aarhusvej blev i 2017 overtaget af tre lokale Auning-iværksættere, der så muligheder i fabriksbygningen som ingen andre havde kunnet se.

Uddannet fysioterapeut

Lone Ilsø er uddannet fysioterapeut og har arbejdet som sådan i mange år.

"Jeg har også selv dyrket yoga, da jeg var ganske ung. Men på det seneste har jeg fundet ud af, at det også kunne være dejligt at give det videre. Jeg kan mærke på min egen krop, at det her yoga, det kan noget. Man arbejder jo med stræk, styrke og med balance".

Kort fortalt ser Lone yoga som en kombination mellem stræk, styrke, balance krydret med afspænding.

"Det er en rigtig god blanding. Der findes nogle udgaver af yoga, der måske er mere det ene end det andet. Det jeg laver, det er noget man kalder hatha-yoga, som man har lavet i Danmark siden 1970èrne, tror jeg. Det er en form for yoga, der dækker meget bredt, så man laver alle de ting, jeg lige har nævnt".

Lone Ilsø ser denne form for yoga som en god form for at understøtte hele kroppen på en virkelig god måde.

Og en form for yoga, der understøtter hendes viden fra sit job som fysioterapeut på mange måder.

For hele kroppen

I modsætning til jobbet som fysioterapeut, hvor det er folks skavanker, der behandles, så finder Lone det sjovt at undervise i yoga, der jo også er for raske mennesker.

"I yoga kan man komme ud og arbejde med hele kroppen. Og så skal man altid mærke efter i sin egen krop. Man skal ikke bare op og stå i en eller anden sindssyg stilling. Man skal have det rigtig godt hele vejen".

Balancestillingen, der bliver kaldt

Balancestillingen, der bliver kaldt "Træets stilling". Privatfoto

Lone Ilsø glæder sig over yoga, der både gør noget for hele kroppen, men også for ens sind, fordi man også arbejder med fordybelse, ro og afspænding.

Yoga handler ikke om at man skal kunne præstere noget helt bestemt med sin krop, men skal mere ses som en slags bevægelses-meditation.

Gang i flere hold

Yoga Værket har til huse i dejlige lokaler i Kartoffelmelsfabrikken på Aarhusvej, hvor ejerne har indrettet lokalerne lige som Lone har ønsket det.

I øjeblikket råder Lone over lokalet tre gange halvanden time om ugen.

"Så må vi se om jeg kan få fyldt op på det. Frem til sommerferien har jeg små forløb med et begynderhold på tre gange med en indledende prøvetime. Jeg har også et fortsætterhold og et "sent-hold" for folk, der arbejder til sent på dagen".

Lone Ilsø er indstillet på at lytte til folks ønsker, med hensyn til etablering af nye hold på Yoga-Værket.

Der er også planlagt et lidt længere forløb til start efter sommerferien.

Her er Hanne og Margit i gang med en god strækkende trikonasana. Privatfoto

Her er Hanne og Margit i gang med en god strækkende trikonasana. Privatfoto

Publiceret 25 June 2020 11:25