Det er en enig kommunalbestyrelse, der har indgået en aftale om at prioritere skoleområdet i budgettet for næste år. Foto: Norddjurs Kommune

Det er en enig kommunalbestyrelse, der har indgået en aftale om at prioritere skoleområdet i budgettet for næste år. Foto: Norddjurs Kommune

Alle partier i Norddjurs enige om at prioritere skoleområdet

Aftalerne skal forhandles på plads i det kommende budgetforlig for 2021

Af
John Pedersen

DJURSLAND Alle partier i kommunalbestyrelsen i Norddjurs har indgået en aftale om at der skal satses på skoleområdet i den kommende tid.

Det skal ske i forbindelse med budgetforhandlingerne for næste år, hvor der er enighed om, at prioritere skoleområdet samtidig med, at skoleåret 2020-2021 skal stabiliseres.

Der lægges op til, at der skal udarbejdes en sammenhængende og bæredygtig plan for fremtidens folkeskole i kommunen.

Det nærmere indhold i aftalen skal først forhandles på plads i forbindelse med budgetforhandlingerne efter sommerferien.

Dette er aftalt

Partierne har dog aftalt, at der skal tilføres 800.000 kroner i 2021 til Børneby Midt og Børneby Nord, ligesom der afsættes seks millioner til imødegåelse af et større antal afsedigelser på nuværende tidspunkt.

Der lægges op til, at der i forbindelse med budget for 2021 skal skabes et stabilt økonomisk grundlag, der sikrer investeringer i en folkeskole i udvikling.

Også set i en situation med faldende børnetal i kommunen.

Målet er at skabe en holdbar skolestruktur og stabilitet i tilrettelæggelse af de enkelte skoleår, hvor kvalitet og nærhed skal understøtte hinanden.

Publiceret 25 June 2020 07:00