Niels Bille, Trustrup, blev udnævnt til æresmedlem for sit mangeårige arbejde i Grenaa Modelflyveklub. Foto: Grenaa Modelflyveklub

Niels Bille, Trustrup, blev udnævnt til æresmedlem for sit mangeårige arbejde i Grenaa Modelflyveklub. Foto: Grenaa Modelflyveklub

Grenaa Modelflyveklub svæver hen over et skarpt hjørne

Grenaa Grenaa Modelflyveklub har rundet de 40 år, men i disse coronatider var det umuligt at gennemføre et planlagte arrangement med besøgende fly og piloter fra andre klubber.

Alligevel var det en god lørdag på Grenaa Modelflyveplads, da medlemmerne mødtes for at hylde klubbens stifter og første formand Niels Bille, Trustrup, der blev udnævnt til æresmedlem for sit mangeårige arbejde. Det skriver Grenaa Modelflyveklub i en pressemeddelelse.

Niels Bille fik overrakt det første eksemplar af den gennemillustrerede bog ”Modelflyvning i Grenaa”, som klubben har fået skrevet i anledning af jubilæet. Der har været nok at fortælle om, for der er sket utrolig meget på modelflvvepladsen gennem årene. Mange har lært at flyve der, og nogle er gået videre og blevet piloter på fly i fuld størrelse. Der har været afholdt nationale og internationale stævner og konkurrencer. Klubben har haft et medlem i Hong Kong og et i Grønland. Et andet af klubbens medlemmer opfandt i 1990’erne en jetmotor til modelfly, der blev sat i produktion og eksporteret i til mange lande. Det kreative, det internationale og flotte fly har altid været en del af klubbens aktiviteter.

Niels Bille var i 1980’erne med til at gøre klubben kendt viden om, når han lavede opvisninger med sine fantasifulde hjemmekonstruerede modeller – det flyvende strygejern, trillebøren og en heks, der fløj på sin kost. Det gjorde hun både til Sankt Hans-fester og i tv-programmer.

SC

Publiceret 24 June 2020 12:30