Den ny og den gamle - 34 årige Michael og 68-årige Evan - stillet op til goddag- og farvel foto i Trustrup Køkkenlager. Foto: John Pedersen

Den ny og den gamle - 34 årige Michael og 68-årige Evan - stillet op til goddag- og farvel foto i Trustrup Køkkenlager. Foto: John Pedersen

Lokal tømrer overtager "Køkkenlager"

Den tidligere ejer af Trustrup Køkkenlager holdt ud i 26 år. Den nye går efter at nå at få guldbrylluppet med inden han stopper

Af
John Pedersen

TRUSTRUP Evan Henningsen nåede at få sølvbryllup - og et ekstra år oveni - i sit firma Nettoline Køkkenlageret i Trustrup. Men nu er det også slut.

Firmaet er allerede blevet overtaget af Michael Hansen, der i forvejen driver Trustrup Tømrer- og Byggeforretning.

Ejerskiftet markeres med et stort åbent-hus arrangement i uge 27.

Der er travlt i alle udstillingsområderne, hvor der gøres klar til det helt store ryk-ind lørdag 4. juli, hvor den nye ejer vil stå klar med en række lokkende tilbud til kunderne.

Skiftende tider

Evan fortæller, at han åbnede sin specialforretning med køkkeninventar 1. august i 1994 i lokaler, der tidligere havde huset en el-forretning.

"Inden da havde jeg lavet en del køkkener. Og så måtte det jo prøves af. Og det har vist sig, at der var plads til sådan en forretning her i Trustrup. Det har været en fornuftig forretning gennem årene, selv om der har været store omskiftelser i forbindelse med blandt andet finanskrisen".

Evan Henningsen konstaterer, at det gik rigtig godt fra først i 2000 til 2008, hvor finanskrisen satte en brat bremse på handlen.

"I 2008 var der jo ingen mennesker i Danmark, der brugte penge og heller ikke på køkkener. Siden 2010 er efterspørgslen så steget igen til et rimeligt niveau", konstaterer Evan Henningsen.

Går efter guldbryllup

Den nye ejer Michael Hansen, som er opvokset og har levet hele sit liv i Trustrup, er ikke bleg for at tage handsken op og byde ind med, at nu går han så efter at sætte rekord og holde ud i 50 år, så han kan få guldbrylluppet i butikken med.

Michael Hansen er gået i lære udi køkkenbranchen og går efter at komme til at opleve sig

Michael Hansen er gået i lære udi køkkenbranchen og går efter at komme til at opleve sig "guldbryllup" i butikken. Foto: John Pedersen

Og da han kun er 34 år gammel, så skulle det jo nok kunne klares, giver han udtryk for med et bredt smil til at underbygge sine ord.

Kun få tilbage

Køkkenlageret i Trustrup er et af de få firmaer af sin slags, der er tilbage på Djursland.

Når Tvis Køkkener forlader "Trekanten" i Grenaa til september, kommer det nærmeste til at ligge i Ryomgård og ellers skal man til Aarhus eller Randers for at finde en specialbutik, der gør det udi køkkener.

Som tømrer har Michael Hansen den fordel, at han er lidt kendt med at sætte køkkener op og arbejde med træ i det hele taget.

Men ellers gør han det soleklart, at han skal stå igennem i en branche med knivskarp konkurrence med de gode, gamle dyder der tæller elementer som faglig ekspertise, personlig betjening og ordholdenhed, når det gælder aftaler.

Som to firmaer

Som ny i køkkenbranchen er Michael gået i gang med at lære faget fra bunden af og her får han et råd eller to med på vejen fra den tidligere mangeårige ejer af køkkenlageret.

Michael Hansen fortsætter med at drive Trustrup Tømrer- og Byggeforretning men det bliver som to selvstændige firmaer.

Firmaet har han drevet i seks år og der er i øjeblikket ansat en svend og tre lærlige, men endnu en svend er på trapperne.

Og med stor vægt på køkkenfirmaet, hvor kunderne i butikken kan møde Birgitte Østergaard, der har været ansat hos den tidligere ejer og vil derfor være et kendt ansigt.

Men Michael kommer også til at bruge en god del af sin tid i Trustrup Køkkenlager, hvor man som hidtil kan få sig den hele og fulde køkkenløsning med alle de hårde hvidevarer, der hører til.

Naturligvis kan man også få tegnet sit helt personlige køkken.

Modefarven er hvid

Og så skal Michael Hansen til at lære lidt om mode på køkkenfronten, hvor der også sker ændringer hen over tid.

Evan Henningsen fortæller, at tidens trend i dag er, at et køkken gerne skal være hvid. Men det er så også det meste man kan sige om nutidens køkkenmode.

"Det bliver et spændende område for mig at prøve kræfter med og jeg glæder mig over at kunne holde gang i en eftertragtet specialbutik, der trækker mange kunder til Trustrup. Vi skal gerne holde gang i så meget erhverv som muligt og det er altid trist med tomme butiksfacader i en by".

Michael Hansen ser positivt på mulighederne for Trustrup Møbellager her i de næste 50 år frem mod guldbryllupet og lover en butik i fortsat udvikling og altid med konkurrencedygtige priser.

Publiceret 20 June 2020 19:30