Fra venstre Henrik Nordbek, formand Tennisfonden, Torben Bach Sørensen, Tennisfonden og Padel-projektleder, Niels-Peter Meldgård, kasserer i både Grenaa Tennisklub og Fonden, Jan Hansen, bestyrelsesmedlem i begge foreninger og Mogens Buhl Christensen, formand Grenaa Tennisklub.

Fra venstre Henrik Nordbek, formand Tennisfonden, Torben Bach Sørensen, Tennisfonden og Padel-projektleder, Niels-Peter Meldgård, kasserer i både Grenaa Tennisklub og Fonden, Jan Hansen, bestyrelsesmedlem i begge foreninger og Mogens Buhl Christensen, formand Grenaa Tennisklub. Pressebillede

Ny sport får chancen i Grenaa

Snart kan man også spille padel i Grenaa Tennisklub

Af
Søren Andersen

GRENAA En ny sportsgren får nu chancen i Grenaa. Padel, et spil med baggrund i tennis og squash, har siden den første europæiske bane blev etableret i Marbella, Spanien 1974 bredt sig til hele Europa.

I Sverige er der over 800 baner og sporten vokser eksplosivt.

I Danmark var der december 2019 etableret 100 baner og væksten i sportens udbredelse forventes at medføre yderligere 200 padelbaner klar ved udgangen af året.

Padel spilles på en lukket bane på 10x20 meter. Modsat tennis må bolden, der minder om en tennisbold, ramme side- og bagvægge, inden man returnerer.

Man spiller med et specielt padelbat uden strenge.

Lettere end tennis

Padel er langt lettere at lære end for eksempel tennis, og man kan have stor fornøjelse af spillet selvom spillerne i en double har forskellige niveauer.

Derfor har Grenaa Tennis klub og Grenaa Tennisfond, der ejer og drifter Grenaa Tennishal, besluttet at indlede et samarbejde om at bygge og etablere en padelbane på tennisanlægget.

Banen vil kunne bruges af tennisklubbens medlemmer, ligesom alle andre interesserede vil kunne booke banen elektronisk.

Formanden for Grenaa Tennisklub, Mogens Buhl Christensen, mener, at padel er en god mulighed for ældre tennisspillere for fortsat at dyrke en udendørs boldsport, der minder om tennis.

Også for turister

Padel-projektgruppen forventer, at især mange unge vil begynde at spille padel, ligesom turister fra campingpladsen og hoteller i området vil kunne anvende banen via det elektroniske bookingsystem.

Formanden for Grenaa Tennisfond, Henrik Nordbek, forventer, at padelbanen vil blive et attraktivt tilbud til byens indbyggere - og samtidig understreger han, at Norddjurs Kommune fokuserer på et bredt udbud af sport og motion til kommunens borgere.

Padel-projektet er efter en grundig forundersøgelse blevet godkendt af de to bestyrelser og projektets leder Torben Bach Sørensen forventer, at banen kan være spilleklar i slutningen af august eller begyndelsen af september.

De endelige vilkår for spil på banen vil blive fastlagt af projektgruppen.

Publiceret 19 June 2020 10:48